Hlavní obsah

Z pekla k senzaci. Inter zostudili i mladí dravci

Praha

Defilé všech mistrovských mládežnických týmů z minulé sezóny před duelem se Slavií bylo pro sparťany jedinou nedělní radostí. Výbuch v derby jen zdůraznil, že ligové áčko pohříchu není tak úspěšné. Když o čtyři dny později porazilo v Evropské lize Inter Milán 3:1, vytěžilo z výrazného příspěvku mladíků. Znovu tak vyvstala otázka, proč Sparta tolik fotbalistů shání jinde, když na Strahově sama spoustu talentů produkuje...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér pražské Sparty David Holoubek a Daniel Holzer (vpravo) během utkání s Interem Milán.

Článek
Fotogalerie

Proti Interu vyrukovali Daniel Holzer, Aleš Čermák či Michal Sáček. Vzhledem k velké marodce to byly do jisté míry vynucené tahy. Mladíci ovšem strádající tým oživili.

„Rád s mladými hráči pracuji a nemám strach je postavit do těžkých zápasů. Znám je, vím, co umí. Jako trenér devatenáctky jsem s nimi byl v pravidelném kontaktu, takže vím, že jsou schopni zvládat i náročná utkání," ujišťuje kouč David Holoubek.

Proto se ostatně v létě jako asistent u áčka zjevil, aby pomohl s přechodem svých kluků do prvního týmu. A když byl po odchodu Zdeňka Ščasného vedením dospělých pověřen, neváhal.

Odehráli jeden z největších zápasů

Mladíci se mu odvděčili příkladnými výkony. Když třeba střídal Čermák, vyprovázel ho z letenských tribun potlesk vestoje. „Pro nás mladé to byl jeden z největších zápasů, co jsme hráli. Tak jsme se tam snažili nechat všechno," ujišťuje kapitán reprezentační jedenadvacítky, jenž v sobotu oslaví dvaadvacáté narozeniny.

Kolegovi Sáčkovi bylo pro změnu minulý týden teprve dvacet. A stejně jako v Southamptonu, ani proti Interu v základní sestavě nechyběl. „Zápas proti slavnému velkoklubu jsem si užil na sto procent! Všichni jsme se na něj hodně těšili a věřili, že právě on bude odrazovým můstkem k lepší budoucnosti," libuje si Sáček.

„Pro mě zatím určitě vyvrcholení podzimu od mého přestupu do Sparty. Teď jde o to, abychom se po něm zvedli a zabrali také v lize," poukazuje jedenadvacetiletý Holzer, který až v průběhu sezóny přišel z Ostravy.

Nejlepší výkon v sezóně

Právě bývalého kapitána Baníku si Holoubek několikrát zavolal k lavičce a radil mu.

„Vadilo mi jeho bránění a postavení při bránění. Snažil jsem se ho víc namotivovat, aby se nebál a víc se nabízel za obranu. Vždyť kdyby v jedné situaci zasprintoval, mohl z toho být gól," vysvětluje 36letý kouč.

Mladíci zabrali, kapitán Sparty ovšem může vyseknout poklonu celému týmu. „Jednoznačně nejlepší výkon v sezóně. Moc dobrých výkonů totiž ani nebylo. V neděli jsme zažívali peklo - a teď tohle," připomíná Bořek Dočkal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články