Hlavní obsah

Proti Plzni to bylo pikantní! Kluci mě v kabině pochválili, těší obránce Austrie Stronatiho

Vídeň

Jeho velké přání, zahrát si proti Plzni, se mu splnilo. Přestože na podzim většinu zápasů Austrie sledoval z tribuny, vyběhl český obránce Patrizio Stronati ve čtvrtek v Prátru do bezbrankové bitvy s Viktorií v Evropské lize od první minuty.

Foto: Sport.cz

Stronati v dresu vídeňské Austrie.

Článek

„Trenér už mi něco naznačil během týdne, potvrdil mi to den před utkáním. Bylo to pro mě pikantní, byl jsem víc namotivovaný. Pocházím z Česka, o to víc jsem si chtěl zahrát," vyprávěl po utkání Stronati.

S výkonem svým, i celého mužstva byl spokojený. Pochvaloval si, že defenzíva Austrie toho Viktorii příliš nedovolila. „Dlouho jsem nehrál, nebylo to pro mě jednoduché. Zhruba od sedmdesáté minuty jsem cítil, že už mi chybí šťáva. Kluci mě ale v kabině pochválili, říkali, že to bylo dobrý," podotkl Stronati. Zároveň jej potěšilo, že Austria dokázala eliminovat silné stránky Plzně.

„Nedostali se k centrům do vápna, tím jsme je trošku vymazali. My jsme si mohli vytvořit víc šancí, nepovedlo se nám to. Remíza je asi zasloužená," konstatoval bývalý stoper ostravského Baníku.

Rakušani mají po dvou kolech na kontě 4 body, v úvodním duelu zvítězili na půdě rumunské Astry Giurgiu 3:2. To je solidní rozjezd, nicméně bod s Plzní je podle Stronatiho pro Austrii málo. „Je to pro nás určitě ztráta, doma jsme chtěli vyhrát. Nedá se nic dělat. Musíme pokračovat dál, věřit, že v dalších zápasech urveme tři body. Věřím, že u toho budu přímo na hřišti," dodal 21letý obránce.

Reklama

Související témata: