Hlavní obsah

Zápasy v Evropě jsou o něčem jiném. Víc, než jsem si myslel, přiznává plzeňský Poznar

Robert Neumann (Vídeň)Sport.czPrávo

Ještě nedávno znal pouze českou ligu, z působení ve Zlíně. Po přestupu do Plzně si Tomáš Poznar zvyká na vyšší „level“. Na evropskou scénu. Před 14 dny odehrál část utkání s AS Řím v Evropské lize, do čtvrtečního duelu na půdě Austrie Vídeň (0:0) nastoupil od první minuty. Osmadvacetiletý fotbalový útočník přiznává, že rozdíl v soutěžích je značný.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Tarkan Serbest z Austrie a plzeňský útočník Tomáš Poznar (vlevo) v hlavičkovém souboji.

Článek

Do pohárů jste skočil rovnýma nohama. Jaká je vaše zkušenost po prvních dvou utkáních?

Zápasy v pohárech jsou o něčem jiném. Víc, než jsem si myslel. Opravdu je to hodně rychlé, hrají tu skvělí fotbalisti. Zvykám si postupně, ze začátku jsem s tím měl trošku problém. Ale s Austrií jsem se postupně dostal do hry.

V čem nejvíc si musíte zvykat?

Že při přebírání míče je u mě okamžitě protihráč. Soupeř hned napadá, nemáte čas. Navíc silový a důrazný tým jako je Austria. Okamžitě nás napadala, stopeři i střední záložník byli silní v soubojích. Pocítil jsem to sám, mám pár šrámů.

Jste spokojený s bodem, nebo nespokojený z výkonu týmu?

Mám smíšené pocity. Především proto, že jsme v některých pasážích vypadli z role. Ale zase v některých jsme soupeře přehrávali. Obrana pracovala dobře, nahoře jsme se ale neprosazovali. Tam to bylo špatné, musíme být kritičtí. Když budu hodnotit sám sebe, tak mě některé ztráty mrzí a toho se musím vyvarovat, abych byl pro tým ještě přínosnější

Kouč Pivarník ordinuje náročný styl, Plzeň má náročný program. Nedoléhá na mužstvo únava?

Zápasů je hodně, měli jsme spoustu cestování. To se musí někde projevit. Ale vymlouvat se na to určitě nebudeme. Víme dobře, že tvrdá práce přináší ovoce.

Směrem k postupovým šancím bylo jistě důležité, že jste neprohráli...

Stoprocentně. Pokud bychom padli, bylo by to o mnoho těžší, Austria by nám odskočila na pět bodů. Ale obrali jsme ji, naopak my máme plusový bod.

Sváděl jste souboje s českým obráncem Stronatim. Bolely hodně?

Znám ho z Baníku, je to silový hráč, což potvrdil. Bylo ale vidět, že není rozehraný, mohli jsme ho tam párkrát vychytat. Trošku se bál hrát. Ale celkově podal slušný výkon.

Reklama

Související témata: