Hlavní obsah

Kadlec je spolu s Tottim v evropské smetánce

Praha

Dva góly Interu Milán, to je pro každého útočníka výkon jako hrom. Sparťanský Václav Kadlec ho ve 2. kole Evropské ligy předvedl a řekl si o vyznamenání v podobě zařazení do sestavy týdne této pohárové soutěže na oficiálních stránkách UEFA. Společnost má parádní, vévodí jí legendární Francesco Totti z AS Řím.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Václav Kadlec ze Sparty se raduje ze svého druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Letenští zaváleli, porazili italského favorita 3:1. Václav Kadlec mu nasázel úvodní dva góly a ve zbytku zápasu měl hodně blízko k hattricku. Nedosáhl na něj, ale sparťany vedené Davidem Holoubkem to mrzet nemuselo. Pokud by se k ideální jedenáctce volil také trenér týden, pak by debutant na lavičce Sparty byl vážným kandidátem...

V minulé sezóně se Letenští cestou do čtvrtfinále Evropské ligy objevovali v sestavě UEFA docela často. Stoper Brabec opakovaně, po triumfu 3:0 na Laziu se pak v ní objevili Bičík, Costa a Krejčí najednou.

Ačkoliv Kadlec hrál ve čtvrtek na hrotu, v útoku byl přetlak a UEFA ho stáhla do zálohy. To už je jen detail, Kadlec byl navíc nominován na cenu pro nejlepšího hráče týdne, kterou volí fanoušci.

Ideální sestava 2. kola Evropské ligy:
Waterman (APOEL) - Martina (Southampton), Höwedes (Schalke), Criscito (Petrohrad) - Bailey (Genk), Marcelo Díaz (Celta Vigo), Kadlec (Sparta), Schönbächler (FC Curych) - Totti (AS Řím), Joaozinho (Krasnodar), Kilduff (Dudalk).

Reklama