Hlavní obsah

Snad už je Obama pryč, doufají sparťané před letem do Izraele

Praha

Čeká je klíčový týden podzimu a nejspíš i celé sezóny. Ve čtvrtek fotbalisté pražské Sparty potřebují zvládnout v Izraeli utkání Evropské ligy na hřišti Hapoelu Beer Ševa a hned o tři dny později šlágr domácí soutěže v Plzni. Pohárový zápas se hraje od 19:00 SELČ, přímý přenos vysílá Nova Sport1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Václav Kadlec před Beer ŠevouVideo: Sport.cz

 
Článek

David Holoubek před utkáním s Beer Ševou

Čeká je téměř čtyřhodinový let do Izraele. A doufají, že se z největšího města Negevské pouště vrátí dříve než posledně Southampton. Anglický tým uhrál v Beer Ševě bezbrankovou remízu, den po ní se ovšem konal pohřeb někdejšího prezidenta Šimona Perese. A jelikož na něj dorazil i americký prezident Barack Obama, nastaly hotové bezpečnostní manévry a zdržely Angličany téměř o 24 hodin...

„Zpoždění kvůli Obamovi? Až do takových detailů jsme nešli. Cestování pro mě není nic těžkého, něco si přečtu. To se jen snažím být vtipný... Míříme do vzdálenější destinace, ale věřím, že naše výkony cestování neovlivní," usmívá se zastupující trenér David Holoubek před dnešním odletem.

Kouč nechce kočkopsa

Duel v Plzni zatím musí upozadit. „Oba zápasy jsou pro nás důležité, ale předbíhat nejde, to bychom z toho udělali kočkopsa. Teď se chystáme na zápas v Izraeli, kde chceme být úspěšní, protože Sparta si to v Evropě zaslouží. A chceme být úspěšní i ve šlágru s Plzní," ujišťuje Holoubek, že duel s izraelským mistrem neberou Letenští na lehkou váhu.

Hráči mu přizvukují. „Kdybychom nebodovali s Plzní a utekla nám na sedm bodů, tak by se ztráta v lize těžko doháněla. To samé je s Evropou. Musíme bodovat, abychom si udrželi šanci na postup," přemítá útočník Václav Kadlec. „Nejde upřednostňovat ani jedno utkání. Chceme bodovat ve všech zápasech."

„Nemůžeme nic vypustit. Abychom zvládli Plzeň, musíme zvládnout Beer Ševu. Nemůžeme se šetřit," přidává se jeho parťák Lukáš Juliš.

Na sparťanské marodce dál zůstává devět fotbalistů - Bičík, Costa, Čermák, Frýdek, Rosický, Sáček, Štěch, Šural a Vácha. „Počítám se stejnou sestavou jako v neděli proti Jihlavě. Nikdo neubyl a nikdo ani nepřibyl. Snad jen Zahustel, který v pondělí hrál za juniorku. U něj si ještě nechám čas," avizuje kouč Holoubek.

Reklama

Související témata: