Hlavní obsah

S Hapoelem hrajeme o postup, byla by škoda situace nevyužít, apeluje sparťan Dočkal

dos (Beer Ševa)Sport.cz

Palmy před branami, za nimi už jen prašná pláň na okraji pouště. Na Turnerově stadiónu v Beer Ševě však čeká fotbalisty pražské Sparty pořádně peklo. Podle toho, jak úspěšně jím večer v Izraeli projdou, se pak budou odvíjet jejich šance na postup ze skupiny K v Evropské lize. Zápas Hapoel - Sparta se hraje od 19:00 SEČ, přímý přenos vysílá Nova Sport1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha David Holoubek během předzápasového tréninku.

Článek
Fotogalerie

Trenér Sparty David Holoubek před zápasem s Beer Ševou.

Tón v letenské skupině zatím udávají Southampton a Beer Ševa. Sparta na ně ovšem po výhře nad Interem Milán ztrácí jen bod. Když zvládne následující dvojzápas s Hapoelem, bude dál ve hře. V Izraeli nastoupí dnes večer, už za dva týdny se stejní soupeři střetnou v Praze.

„Když už jsme v takové pozici, byla by škoda situace nevyužít. Vývoj skupiny napovídá, že s Beer Ševou hrajeme o postup. Když ve dvou zápasech s ní uhrajeme čtyři body, bude to velký krok k postupu do jarní části soutěže. Beru to tak, že teď hrajeme první zápas a za dva týdny nás čeká odveta," přemítá reprezentant Bořek Dočkal.

Se spoluhráči se shoduje, že jde o klíčovou fázi ročníku. Vždyť hned v neděli hrají Letenští ligový šlágr v Plzni. „Čekají nás zápasy, které můžou ukázat směr do dalšího průběhu sezóny. Momentálně je to klíčový týden, ale v sezóně můžou přijít i jiné, které se zlomové zdát nebudou, ale pak se ukáže, že byly," poukazuje záložník.

Hapoel Beer Ševa - Sparta Praha
Evropská liga, skupina K. Dnes od 19:00, rozhodčí Bebek (Chorv.). Přímý přenos vysílá Nova Sport1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Beer Ševa: Goreš - Korhut, Bitton, Cedek, Vítor - Melikson, Ogu, Brown, Buzaglo - Nwakaeme, Sahar.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec - Juliš, Mareček, Dočkal, Holzer - Lafata, V. Kadlec.

Šetřit se nebudeme, ujišťuje kouč

Mladý zastupující trenér David Holoubek zatím do tréninku nemíchá přípravu na Plzeň. „Byl by z toho jen kočkopes. Teď je před námi pohárové utkání, nepřipadá v úvahu přemýšlet nad zápasem v Plzni. Šetřit tady nikoho na neděli nebudeme, určitě nebudeme nijak přizpůsobovat sestavu neděli. Takhle přemýšlet nemůžeme. Chceme uspět ve všech soutěžích," ujišťuje Holoubek.

Dobře ví, jak moc je hektické období klíčové i pro něj osobně. Vedením mužstva je zatím jen pověřen, Sparta o stálém nástupci Zdeňka Ščasného ještě nerozhodla.

„Tento týden je asi zlomový pro mě v roli trenéra A týmu. Uvidíme, jak ho zvládneme," usmívá se. „Nepřemýšlím dlouhodobě, co může úspěch nebo neúspěch znamenat pro mě osobně. Snažím se, aby byl úspěšný klub, to je nejdůležitější."

Gólů teď dávají víc

Mužstvo vedl ve čtyřech zápasech, body zatím ztratil jen remízou v Brně. „Nějaké změny pod vedením nového trenéra nastaly, vzhledem k velké marodce však měl poměrně omezené možnosti ohledně sestavy. Zatím se nám daří těžit z toho mála, že aspoň zůstáváme ve hře," poukazuje Dočkal.

Střelecký průměr každopádně ukazuje, že pod Holoubkem je Sparta se systémem 4-4-2 údernější. „Čísla tomu napovídají, ale trenér góly nedává... Chceme hrát atraktivní fotbal. Neřekl bych, že změnil chování ve finální fázi. Spíše pracuje na způsobu hry, přepínání po ztrátě míče, získat ho zase rychle zpátky a být nebezpečný, hrát na kratším prostoru," líčí záložník.

Jeho tým každopádně čeká velká zkouška. Izraelský mistr na novém stadiónu, který otevřel minulou sezónu, ještě neprohrál...

Reklama