Hlavní obsah

Odehráli jsme nejhorší zápas podzimu, přiznal po prohře s Astrou plzeňský kouč Pivarník

Karel FeltSport.czPrávo

Pokud chtěla Viktoria Plzeň reálně myslet na postup ze skupiny E Evropské ligy, musela ve čtvrtek doma porazit Astru Giorgiu. Jenže po bídném výkonu podlehla 1:2 a dvanáct zápasů už v evropských pohárech nevyhrála. Hodně rozladěný byl po utkání i kouč plzeňských fotbalistů Roman Pivarník...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník při utkání s Astrou.

Článek
Fotogalerie

Astra měla být nejslabším týmem ve skupině. Přesto jste s ní doma prohráli. V čem vás předčila?

Odehráli jsme nehorší zápas podzimu. Zaostali jsme za soupeřem ve všech směrech. Pro mne je to trochu nepochopitelné, protože jsme odehráli dobré zápasy v lize i ve Vídni a proti AS Řím. Zaostávali jsme fotbalově, byli jsme daleko od míče, nebyli jsme agresivní. Nezasloužili jsme si tentokrát ani bod.

Zápas rozhodly chyby obránců...

Individuální chyby se těžko vysvětlují. Je to určitá improvizace i nezodpovědnost hráčů. Soupeř potrestal i další naše chyby, třeba špatné postavení. Slyšeli jsme, že soupeř je v krizi, ale on ukázal svoji kvalitu.

Čím si pro Plzeň neobvyklé problémy vysvětlujete?

Zápas nás nezastihl v dobrém rozpoložení. Jakmile jsme ztratili jistotu v úvodu zápasu, začali jsme hrát pomalu, dělali chyby, nedostupovali jsme soupeře, proto jsme nebyli tak nebezpeční ani dopředu. Víme, co jsme měli dělat, ale bohužel teď těch chyb bylo v tomto zápase moc.

Trenér hostí mluvil o tom, že se připravovali na to, že nebude hrát Roman Hubník. Chyběl hodně?

Absence Romana Hubníka se určitě projevila. Na defenzívu má obrovský vliv, je to rychlostní typ stopera, tyhle problémy bychom neměli. Jan Baránek je po operaci menisku, musel bez většího tréninku naskočit do zápasu. Neměl to jednoduché.

Na obou gólech se podílel Alibec. Byl to rozdílový hráč?

Byl to hodně klíčový hráč soupeře. Hráli jsme na něj špatně. Věděli jsme, že po každém zisku míče hrají na něj. Bohužel jsme nezdvojovali a špatně dostupovali. Nebyli jsme ani agresivní.

Oproti jiným zápasům se málo prosazoval na levé straně Zeman, jen o málo lepší byl Petržela...

Věděli jsme, že se nebude tolik hrát po stranách. Útok ale nepodporovali ani obránci. Chtěli jsme hrát středem, protože strany byly zavřené, jenže ani tam jsme se neprosadili.

Berete to nyní tak, že šance na postup jsou ztracené?

Vypadá to jako skončené, mužstva nám odskočila, ale pořád je to hratelné.

Může se podepsat porážka s Astrou na nedělním utkání se Spartou?

Na porážku musíme hned zapomenout. Tohle se někdy stává. Není ani co analyzovat, z naší strany to bylo velmi špatné. Proti tomu, na co jsme se na podzim připravovali, jsme dva kroky zpátky. Musíme se soustředit na zápas se Spartou. Hráči se oklepou a věřím, že podají úplně jiný výkon, než proti Astře. Doufám, že to byl ojediněle špatný výkon. Teď se soustředíme na domácí ligu. Budu se muset zamyslet nad tím, jestli uděláme nějaké změny v sestavě.

Reklama

Související témata: