Hlavní obsah

Šťastný muž Holoubek: Až časem třeba začnu skákat do vzduchu radostí

dos (Beer Ševa)Sport.cz

Je šťastným mladým mužem pro celou Spartu. Jako zastupující trenér prvního mužstva vytáhl letenské fotbalisty na průběžné první místo ve skupině Evropské ligy. Teď ještě David Holoubek potřebuje uspět také v domácí soutěži. „Ještě bych s hodnocením mé práce počkal. Ve fotbale je to složité, tam se věci hodnotí s delším časovým odstupem,“ říká skromně po vítězství 1:0 v Beer Ševě nad Hapoelem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha David Holoubek a Mario Holek po vítězství nad Hapoelem Beer Ševa.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra po utkání Sparty s Hapoelem

Matěj Pulkrab po utkání s Beer Ševou

Cenná výhra, kterou jste především ubránili.

Je pravda, že jsme vycházeli z obranného bloku kolem půlící čáry s ohledem na sílu domácího týmu. Musíme přiznat, že měli více ze hry, ale byli jsme na ně dobře připraveni, co se týče defenzívy.

Pak jste prakticky z jediné šance udeřili. Šťastná výhra, že?

Nenazval bych ji šťastnou. Nejsem přesvědčený, že by měl Hapoel zase tolik velkých šancí. Smekám před hráči za to, jak zvládli zápas odmakat, především v závěru, kde docházely týmu síly. Odbránili jsme to výborně a tým ukázal charakter. My dali gól, oni ne...

Když tedy ne šťastná výhra, vy určitě šťastný muž jste!

Je to příjemný pocit vyhrát před plným stadiónem a proti takhle silnému týmu. Teď už ale musíme zase přepnout na nedělní zápas v Plzni.

Co říkáte tomu, že vedete tabulku? Zvláště poté, co jste první zápas v Southamptonu vůbec nezvládli...

Průběžné vedení v tabulce je odměnou pro kluky do kabiny za to, jak zvládli zápasy s Interem a Beer Ševou. Je to potvrzení dobré práce, kterou kluci odvádějí v tréninku i v zápasech.

Nejste až moc skromný? Je to přece ocenění i vaší práce.

Já to prozatím cítím takhle. Je potřeba nechat si euforii na jindy. Chci přenášet na tým klid a skromnost. Odrazit se k lepším zítřkům hlavně v lize. Třeba začnu skákat do vzduchu radostí až časem. (smích)

V Beer Ševě jste měl šťastnou ruku při střídání. Holzer zůstal o půli v kabině a místo něj nastoupil Pulkrab, který rozhodl.

Pro střídání jsem se rozhodl kolem třicáté minuty, protože nám nefungovala levá strana. U mě to vychází z toho, že jsem zvyklý z mládeže střídat pět hráčů a zasáhnout do sestavy okamžitě. Přemýšlel jsem o mladém Dudlovi, ale počkal až na přestávku a spojil výměnu s Pulkrabem. A vyšlo to.

Zato Václavu Kadlecovi zápas moc nevyšel.

Vašek je furt zajímavý hráč. S rychlostí, kterou má, s náběhy za obranu, jež nám dává do naší hry. Je otázka času, kdy se jeho forma dostaví, to vám můžu slíbit. On je velký profesionál a skvělý fotbalista, na tréninku pořád pracuje.

Na stadiónu byla bouřlivá atmosféra. Jak jste se s hráči na hřišto dorozumíval?

Snažil jsem se pohvizdovat, je to můj styl práce. Nevím, jestli to kluci vnímají, snad trochu jo. Je nádherné hrát v takové atmosféře.

Zase jste neinkasovali. Dodává vám to sebevědomí před cestou do Plzně?

Díky za otázku. Je důležité, že kluci vzali obranu za svou. Dobře bráníme, naše defenzíva má tvář. Chceme být kompaktní taky odzadu.

Stačil by výkon z Izraele na Plzeň?

Každý zápas chceme být lepší. Rád bych tedy v neděli viděl kvalitnější výkon dopředu, abychom si vytvořili více šancí než v Beer Ševě.

Reklama

Související témata: