Hlavní obsah

Dal jsem dva góly. Bohužel jeden vlastní, litoval plzeňský Hořava

Plzeň

I když dal ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s Astrou Giorgiu dva góly, patřil k nejsmutnějším z plzeňských hráčů. Tomáš Hořava nejprve nešťastně tečoval Alibcovu střílenou přihrávku do vlastní brány. V samém závěru sice snížil na 1:2, ale Viktoria už nedokázala ani vyrovnat...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Hořava z Viktorie Plzeň kope penaltu proti Astře Giurgiu, který proměnil až napodruhé.

Článek
Fotogalerie

Šance na postup je prakticky v prachu. Je hodně těžké se srovnat s prohrou s Astrou?

Jsme hodně zklamaní. Prohráli jsme důležitý zápas, který jsme chtěli a potřebovali zvládnout, navíc před našimi fanoušky. Smutek je opravdu veliký.

Vy jste dal v utkání dva góly, jeden bohužel do vlastní branky. Jak se to stalo?

Ztratili jsme míč při naší rozehrávce. Rumuni šli tři na dva. Vracel jsem se, abych klukům pomohl. Křižoval jsem hráče, věděl jsem, že bude míč nastřelovat před bránu. Chtěl jsem mu balón zblokovat. Měl jsem to na dlouhou nohu a míč jsem trefil tak nešťastně, že to skončilo vlastním gólem.

V závěru jste neproměnil penaltu, ale gólmanem vyražený míč jste do brány dostal...

Rozhodl jsem se pro pravou stranu, aniž bych se díval na gólmana. Jenže on tam byl velice rychle a míč vyrazil. Naštěstí přede mne, takže nebyl problém ho poslat do sítě.

Oba góly jste inkasovali po hrubých chybách v rozehrávce, jednou to byl David Limberský, pak Jan Baránek. Čím si takové hrubky vysvětlujete?

Bohužel je to tak... Ten první gól jsme dostali v závěru první půle, což nás srazilo ještě víc dolů. Těžko si ty chyby vysvětlit. Stává se to... Ale ani za stavu 0:1 nebyl zápas ztracený. Měli jsme na otočení celý poločas, ale je nepříjemné, když takhle prohráváte.

Mohlo dojít při těch chybách třeba ke ztrátě koncentrace?

Nevím, ale myslím si, že něco takového se nám stalo poprvé. Možné to je. Jsme ale tým, a přestože šlo o individuální chyby, pořád jsme to mohli jako mančaft zvrátit.

Dokázali jste se dostat k šestnáctce soupeře, i do ní, ale pak chyběla finální přihrávka. To také není u Viktorie obvyklé...

Máte pravdu. Finální přihrávka tam opravdu nebyla. Nedokázali jsme se v šestnáctce prosadit, byly tam i nějaké závary, ale chyběly i přesné centry. To se nám stalo i v domácí lize na Slovácku, kde jsme jen remízovali.

Velké problémy dělal obraně zejména útočník Alibec. Chyběl hodně Roman Hubník?

Těžko říct. Myslím si, že máme všechny tři stopery kvalitní, ale faktem je, že Alibec byl hodně vidět a dělal nám velké potíže.

Na Astru jste se připravovali. Překvapila vás něčím?

Doneslo se k nám, že jejich výsledky nejsou nejlepší, že jsou v krizi. Ale na trávníku působili velice kompaktně, vpředu nechávali dva hráče. Byli nebezpeční a my jsme si s tím těžko dokázali poradit. Bylo vidět, že jsou na nás dobře nachystaní.

Berete situaci ve skupině tak, že šance na postup je při pouhých dvou bodech ztracená?

Naše šance klesly, ale pořád před sebou máme tři zápasy, a budeme bojovat až do konce.

Věříte, že za čtrnáct dnů můžete v Rumunsku vyhrát?

Bude to jiný zápas. V Plzni oni zalezli a hráli na brejky. Doma budou muset víc tvořit, tím by pro nás mohlo vzniknout víc prostoru. Věřím, že tam můžeme vyhrát.

Nebyli jste hlavami už u nedělního ligového šlágru podzimu se Spartou?

To vůbec ne! Soustředili jsme se na Evropskou ligu, bereme ji hodně vážně.

Budete chtít o to víc Spartu porazit, abyste se omluvili za čtvrteční prohru i fanouškům?

Trochu ano, ale zápas se Spartou chceme vyhrát vždycky. Motivace by byla velká, i kdybychom Astru porazili.

Může být Sparta po výhře v Izraeli proti vám v psychické výhodě?

Těžko teď říct, máme po zápase, který si musíme vyhodnotit a teprve pak se budeme chystat na Spartu.

Jak těžko se vůbec hráč dostává z takových zpackaných zápasů?

Je to hodně individuální. Pro každého je to ale nepříjemné. Chtěli jsme po vyřazení z Ligy mistrů udělat v Evropě lepší výsledek. Nevyšlo nám to ani loni. Uvidíme. Naštěstí zápasů je teď hodně, takže není čas po jedné prohře smutnit.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen