Hlavní obsah

Zahustel je zpátky a za výhru v poušti před Spartou smeká

Devět lidí na marodce zůstalo, alespoň jeden z ní rovnýma nohama skočil do základní sestavy. Ondřej Zahustel pohárovou bitvu v Negevské poušti zvládl stejně jako celá fotbalová Sparta a neměl by chybět ani v ligovém šlágru v Plzni. „Úspěchy venku člověka nikdy neomrzí. Jedete tam takovou dálku, pak výhra chutná mnohem líp,“ užívá si vítězství 1:0 v izraelské Beer Ševě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ondřej Zahustel (vlevo) a Mihály Korhut z Beer Ševy.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra po utkání Sparty s Hapoelem

Matěj Pulkrab po utkání s Beer Ševou

Koncem srpna se v duelu s Arménií vrátil do reprezentace, jenže pak si den před zápasem s Mladou Boleslaví zranil kotník a vypadl ze hry. Až v Izraeli ohlásil návrat. A úspěšný.

„Cítil jsem se dobře, i když mě kotník ještě trochu pobolívá. Člověka zápas ale vtáhne a nemyslí na to. Jsem moc rád, že jsem se vrátil, hrozně už jsem se těšil. A navíc jsme vyhráli," pochvaluje si Ondřej Zahustel.

V pouštním vedru ubývaly Spartě síly, tři body ale ubránila. „Takové zápasy jsou. Míč jsme moc na noze neměli, bylo to o práci a týmovém výkonu. Dřeli jsme a štěstí se k nám nakonec obrátilo čelem. Před mančaftem smekám."

Pulkrab mužstvu výrazně pomohl

Za trenéra Ščasného hrál Zahustel v obraně, teď ho kouč Holoubek posunul před Karavajeva do zálohy. „Chtěli jsme hrát víc z obrany, takže to bylo hodně podobné, jako kdybych hrál na bekovi. S Karou jsme zápas dobře zvládli, mluvili jsme na sebe," líčí.

Sparta se v polovině svojí skupiny Evropské ligy ujala vedení, ani domácí duel s Haopoelem už za dva týdny ovšem nebude vůbec lehký.

„Viděli jsme jejich zápasy, ale i tak jsme pořád dost dobře nevěděli, co od nich můžeme v přímém souboji čekat. Mají hodně silové hráče, vpředu zase šikovné... Velká kvalita."

Tři body Spartě v Izraeli trefil střídající Matěj Pulkrab, který nastoupil do druhé půle. „Naši hru hodně zvedl. Podržel balóny, chtěl hrát, nabízel se. Měl jednu šanci a využil ji, proto na hřiště přišel. Hrozně nám pomohl," oceňuje Zahustel mladého spoluhráče.

Reklama

Související témata: