Hlavní obsah

Plzeň čeká v Bukurešti zápas o naději. Na stadiónu, kde v létě prožila trauma Sparta

Praha

Přesně před třemi měsíci viděla Arena Nationala v Bukurešti porážku pražské Sparty 0:2. Přes 40 tisíc fanoušků Steauy slavilo vyřazení Pražanů z předkol Ligy mistrů. Ve čtvrtek se na stejném místě představí mistrovská Plzeň, v duelu Evropské ligy se postaví Astře Giurgiu (od 19 hodin, vysílá Nova Sport 1). Domovská aréna rumunského mistra má nevyhovující trávník.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Petržela (vpravo) z Plzně a Cristian Sapunaru z Astry.

Článek

Viktoriáni potřebují nutně zabrat, po třech kolech jsou ve skupině E poslední se dvěma body. Případná porážka by je postupu do jarní vyřazovací fáze notně vzdálila. Navíc by už rádi zlomili neúspěšnou šňůru, na evropské scéně nevyhráli 12x v řadě.

„Remízou Austrie v Římě v minulém kole nám obě mužstva uskočila pouze o bod. Skupina je stále hratelná, ale musíme hodně přidat," naznačil trenér Roman Pivarník před úterním odletem do Bukurešti, že výkon jeho týmu v domácím zápase s Astrou (prohra 1:2) by ve čtvrtek opět nestačil ani na bod.

„Byl to snad náš nejhorší zápas na podzim. Za soupeřem jsme zaostávali ve všech ohledech, porážka byla oprávněná. V Rumunsku očekávám rapidní zlepšení," uvedl Pivarník.

Na stadiónu ticho jako v kostele?

Západočeši se do Bukurešti přesunou speciálem ve středu dopoledne, od 18 hodin českého času (v Rumunsku je o hodinu více) podstoupí zhruba 60minutový předzápasový trénink na národním stadiónu.

Zatímco na Steauu se Spartou byl téměř zaplněný, zítra bude v aréně nejspíš ticho jako v kostele. Na úvodní duel ve skupině s Austrií Vídeň přišly tři tisíce diváků. Není důvod se domnívat, že se ve čtvrtek návštěva výrazně zvedne.

Změnu dějiště utkání Západočeši vítají, neboť jim odpadne přesun z Bukurešti do 70 kilometrů vzdáleného Giurgiu k hranicím s Bulharskem. V rumunské metropoli by totiž nocovali tak jako tak. Budou z národního stadiónu odjíždět v opačném rozpoložení než na počátku srpna pražská Sparta?

Reklama

Související témata: