Hlavní obsah

Kat Alibec Plzeň v Bukurešti strašit nebude. Kvůli zranění nenastoupí

Robert Neumann (Bukurešť)Právo

Tribuny se zvedají do výšky, až se tají dech. Desítky lamp osvětlují prvotřídní trávník, i kostku nad ním. Na hřiště se trousí skupinky fotbalistů Plzně, jejich hlasy se odrážejí v ochozech. Vzápětí se nad 55tisícovým národním stadiónem v Bukurešti zatahuje střecha. Viktoriáni následně podstupují zhruba hodinový trénink. Ve čtvrtek na stejném místě (od 19 hodin) půjdou do ostré bitvy s Astrou Giurgiu v Evropské lize. Západočeši vědí, že další zaváhání by pro ně mohlo být kritické.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Denis Alibec z Astry (druhý zprava) přijímá v Plzni gratulaci ke gólu. V odvetě bude ale rumunskému týmu chybět.

Článek

Trénink fotbalistů Plzně na stadiónu v Bukurešti.

„Poháry hrajeme pravidelně, do Evropy patříme. Zítra se pokusíme zvítězit, abychom si uchovali naději na postup," řekl záložník Patrik Hrošovský krátce před středečním tréninkem. Západočechy těší, že jim odpadne cesta do 70 kilometrů vzdáleného Giurgiu. Trávník Astry je nevyhovující, proto UEFA sáhla k přeložení utkání do rumunské metropole.

„Kvůli logistice je to pro nás lepší. První předpoklad byl, že budeme bydlet v Bukurešti a do Giurgiu pojedeme až na zápas. Je to neutrální stadión a nevýhoda je, že tam bude minimální atmosféra," konstatoval Pivarník, který doufá, že si jeho svěřenci vybrali slabší den před 14 dny, kdy Astře v Doosan Aréně darovali výhru 2:1 fatálními chybami v rozehrávce.

„Musíme být kompaktní, nebezpeční dopředu a samozřejmě se vyvarovat chyb vzadu, jaké jsme předvedli doma. V úterý jsme si je znovu ukázali na videu, doufám, že jsme si vzali ponaučení," podotkl devětačtyřicetiletý kouč.

Na Astru i s Hubníkem

Vzpruhou pro Plzeň je návrat kapitána Romana Hubníka, který kvůli zranění v prvním utkání s Astrou pauzíroval. „Je důležitým článkem naší obrany. S ním jsme pevnější a doufám, že v tom zápase budeme hrát tak, abychom měli šanci postoupit," doplnil Pivarník, jehož svěřenci čekají na vítězství v evropských pohárech už 12 utkání.

Dobrou zprávou pro Viktorii je, že kvůli zranění nenastoupí útočník Alibec, který v Plzni zařídil obě branky rumunského šampióna. „Vzhledem k průběhu prvního zápasu se to může jako výhoda jevit. Ale nikdy to není o jednom hráči," reagoval Hrošovský.

V Bukurešti ve středu panovalo příjemné počasí, ve čtvrtek se však má změnit, očekává se déšť. Proto pořadatelé s předstihem zatáhli střechu, aktéry čtvrtečního duelu skrápět nebude. Udrží Viktoria v Bukurešti postupovou naději?

Jak dopadne čtvrteční duel Evropské ligy mezi Astrou Giurgiu a Plzní?
Vyhraje Astra
28,5 %
Utkání skončí remízou
11,9 %
Zvítězí Plzeň
59,6 %
Celkem hlasovalo 2414 čtenářů.

Reklama

Související témata: