Hlavní obsah

Nejlehčí zápas? Kdepak, Mareček staví Hapoel nad Inter i Southampton

Dopracovali se k malému mečbolu. Pokud fotbalisté pražské Sparty porazí ve svém čtvrtém vystoupení ve skupině Evropské ligy izraelského mistra Hapoel Beer Ševa, tři získané body by jim při velmi příznivé shodě zbývajících výsledků už také mohly stačit k postupu. Zápas se hraje od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Lukáš Mareček před Beer ŠevouVideo: Sport.cz

 
Článek

První vzájemný duel před dvěma týdny v Izraeli zvládli. Prakticky celý zápas se bránili, ale nakonec vyhráli 1:0. Teď mají Hapoel doma, což by měla být ze tří zbývajících utkání největší šance.

„Hapoel neberu jako soupeře papírově nejlehčího, ale naopak nejtěžšího. Inter jsem sice viděl jen z lavičky, ale třeba i proti Southamptonu hrála Beer Ševa náročnější a kvalitnější fotbal," nesouhlasí záložník Lukáš Mareček. „Neřekl bych, že jsou v pohárech poprvé. Mají technicky velmi dobré hráče, hrají náročný fotbal, takticky vyspělý. Myslím, že mohou hrát poháry každou sezónu," dodává.

Spoluhráči jsou s ním zajedno. „Čeká nás ještě těžší zápas než u nich. V Miláně dokázali dát dva góly, ale snad to zvládneme. Věřím, že nás víkendová výhra nad Příbramí zase patřičně naladila," říká kapitán David Lafata.

„Do Izraele jsme jeli pro bod - a přivezli si tři. Doma teď chceme vyhrát. Přesvědčili jsme se však, jak silná Beer Ševa je. Mají výrazné individuality, přitom hrají jako tým," dodává stoper Mario Holek.

Jediný živý defenzívní záložník

Dopracovat se k zisku devíti bodů, už by měla Sparta postup velmi blízko.

„Jsme první v tabulce. Chuť uspět je veliká. U nich jsme měli velké štěstí a získali velmi cenné tři body. Oni do nás bušili, ale my je nepouštěli do vyložených šancí. To je pozitivní a od toho se musíme odrazit," plánuje Mareček.

Proti Příbrami si odseděl trest za pohárové vyloučení ve Zlíně. Vzhledem k rozsáhlé marodce by teď měl mít místo jisté. „Snad mě trenér nevyndá, když jsem jediný živý defenzívní záložník," směje se.

„Ba ne, konkurence je vždy třeba. Rezervní variantou je Mario, který teď v lize hrál na mém místě. Jsem rád, že já jsem zdravý. Marodka je velká, musíme se s tím vypořádat. I to může být motivace. Zraněných je fakt hodně," líčí Mareček.

Reklama

Související témata: