Hlavní obsah

S Holoubkem letí Sparta vstříc pohárovému jaru

zp, dosSport.cz

Na Holoubkových křídlech letí fotbalová Sparta vstříc evropskému pohárovému jaru. Pod taktovkou mladého kouče totiž zvládla další partii Evropské ligy, izraelský Hapoel Beer Ševa porazila i doma (2:0) a konstelace ve skupině se pro ni vyvíjí víc než nadějně. „Máme to rozehrané skutečně moc dobře, takže doufám, že postup dotáhneme. Byla by velká škoda nabízející možnost nevyužít,“ liboval si autor druhého gólu David Lafata nad zhmotňující se nadějí na cestu do vyřazovacích bojů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha David Holoubek během utkání s Hapoelem Beer Ševa.

Článek
Fotogalerie

Pražané sehráli takticky mistrnou partii, z níž se zrodila zasloužená výhra a zmiňovaná postupová naděje. Ve dvou zbývajících střetnutích totiž stačí Spartě získat bod a o účast v jarních bojích nemůže přijít.

„Podali jsme výborný výkon v defenzivě, soupeře nepustili do vážnější šance a vyhráli zaslouženě," kvitoval výkon svých svěřenců David Holoubek.

Podržel nás Koubek, těšilo Lafatu

„Však jsme šli do zápasu s tím, že musíme dobře bránit a snažit se využít rychlých protiútoků k tomu, abychom zápas rozhodli. Dva nám vyšly, a protože nás podržel Koubek, rekrutovala se z toho výhra a postupová šance," podotýkal Lafata.

„Při standardní situaci se mi to nezdálo na přímou střelu, takže jsme se domlouvali, že balón bude tečovat některý ze spoluhráčů. Nikdo se k němu sice nedostal, naštěstí ho ale trefil protihráč," glosoval Bořek Dočkal trestný kop, po němž si nešťastník Bitton srazil míč do vlastní sítě. „Při druhé brance vyplaval David úplně sám za izraelskými obránci, takže šlo o to, aby k němu má přihrávka prošla," připomínal, že i pod druhou brankou zanechal svůj autogram.

„Teď vedeme skupinu, ve dvou zbývajících střetnutích nám už skutečně postačí bod, takže pro postup uděláme všechno. Hráči, stejně jako my trenéři," ujišťoval mladý kouč Holoubek.

Reklama

Související témata: