Hlavní obsah

Odehráli jsme výborný zápas, poslední půlhodinu jsme dominovali. Vítězný gól ale nepřišel, lituje Pivarník

Bukurešť

Byl spokojený s výkonem, s výsledkem už méně. Plzeň byla ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Astře Giurgiu výhře blíž než domácí, trenér Roman Pivarník z remízy 1:1 přílišnou radost neměl. „Je velká škoda, že jsme nedokázali dát vítězný gól," litoval po utkání kouč Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Článek

Mrzí vás hodně, že jste v Bukurešti nevyhráli?

Nejdřív musím říct, že jsme odehráli výborné utkání. Dobře jsme do něj vstoupili, úspěšně jsme kombinovali. Škoda, že jsme po hrubé chybě inkasovali. Museli jsme zápas dotahovat. Dokázali jsme ale rychle vyrovnat po pěkné akci. Závěrečnou půlhodinku jsme dominovali, tlačili se do šestnáctky. Bohužel, druhý gól jsme nepřidali.

U inkasované branky zaváhal Matějů, který na poslední chvíli nahradil Limberského, jenž se zranil při rozcvičce. Nepodepsalo se to na něm?

Byl dobře připravený, rozcvičený, myslím, že to na jeho výkon nemohlo mít vliv. Pravdou je, že pokud uděláme v poslední době změnu v obraně, máme problémy.

Ze dvou duelů s Astrou jste vytěžili jeden bod, přitom musíte cítit, že bodů mělo být víc. Proč se to nepovedlo?

Individuální chyby v obou zápasech nás stály body. Jindy dokážeme odehrát zápasy bez chyb, proti Astře jsme se jich bohužel nevyvarovali.

Jaké vidíte postupové šance vzhledem k vývoji skupiny?

I remíza nám uchovala naději, zůstali jsme ve hře. Víme, že to nemáme ve vlastních rukách, šance ale je. Bude záležet, jak dopadne Austria v příštím utkání doma s Astrou. Výsledek nám napoví, jakou šanci v závěrečném zápase s Austrií budeme mít my.

V posledních utkáních, zvlášť venkovních, nejste nebezpeční v šestnáctce. Co za tím stojí?

Je to věc, na které pracujeme. Nejsem spokojený s tím, jak dohráváme akce třicet metrů před brankou. Je to také záležitost podpory krajních, kombinace v trojicích. Pracujeme na tom hodně, ale chce to čas.

Postoupí fotbalisté Viktorie Plzeň do jarních bojů v Evropské lize?
Ano
31,5 %
Ne
68,5 %
Celkem hlasovalo 968 čtenářů.

Reklama

Související témata: