Hlavní obsah

Sparťanská kalamita nekončí, už i Lafata a Holek jsou nemocní. Uklidní Holoubka Ferguson?

Praha
Aktualizováno

Tohle už není marodka, ale hotová kalamita. Fotbalistům Sparty mohou ve čtvrtečním duelu Evropské ligy navrch chybět i kanonýr David Lafata se stoperem Mariem Holkem, kteří jsou nemocní a netrénují. Kdo by se tedy divil kouči Davidu Holoubkovi, že se večer před zápasem bude uklidňovat knížkou od trenérského mága Alexe Fergusona. Letenským přitom stačí získat jeden bod, aby kolo před koncem skupiny oslavili postup do jarní části...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

O postup bez Davida Lafaty? To by byla pro Spartu další rána...

Článek
Fotogalerie

Osvědčený rituál nezmění. Před každým pohárovým zápasem si dá večer na hotelu sklenku červeného a uklidní se dobrou knížkou. Ustálené pořádky fungují, fotbalisté Sparty pod vedením Davida Holoubka ve skupině Evropské ligy třikrát za sebou vyhráli. Proto stojí před ideální možností potvrdit si postup do jara již ve čtvrtek večer na Letné. Potřebují získat aspoň bod se Southamptonem.

„Kdepak, svůj rituál nezměním. Koupil jsem si další knížku, je to Lídr od Alexe Fergusona. Jsou tam zajímavé myšlenky, trochu se ještě sebevzdělávám," kření se mladý kouč.

Když po nedělním duelu s Karvinou konstatoval, že už mu kvůli rozsáhlé marodce dochází humor, netušil, že za pár hodin může být ještě hůř.

„Budu pokračovat ve své linii upřímnosti. Nikdo se nám rychle neuzdravil, situace se naopak ještě zhoršila. V tréninkovém procesu s námi nejsou už ani Lafata a Holek. Jsou v péči lékařů," avizuje Holoubek.

A to má navrch stopku mladý Pulkrab, který se naprosto zbytečně nechal vyžlutit v posledním duelu s Beer Ševou. Doktoři tak nejspíš s pomocí infuzí zkusí udělat možné i nemožné, aby Lafatu s Holkem dali do kupy. „Mají teplotu, zatím jsou mimo. Uvidíme, jak na tom budou zítra," krčí kouč rameny.

Žluté dresy místo rudých

Spíše symbolickou komplikací pak je, že se Sparta musela vzdát svých domácích rudých dresů. Southampton má totiž pro Evropskou ligu jen dvě sady, červenobílou a šedivou. Letenští tak nastoupí ve venkovních žlutých dresech.

„Favoritem je Southampton, kvalitní tým z kvalitní ligy. Ale změna dresů nás nerozhází. V minulé pohárové sezóně jsme navíc byli ve žlutých úspěšní, třeba v Krasnodaru nebo na Laziu. Tak proč bychom v nich nemohli uspět i doma," poukazuje obránce Costa.

„Nejsem pověrčivý. Důležitější než barva je logo, které na dresu je. A to bude pořád sparťanské... Jak říká Kostík, byli jsme úspěšní i ve žlutých. Věřím tomu, že to v nich znovu zvládneme," neztrácí Holoubek víru v postup.

Čtvrteční zápas Sparta - Southampton se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá Nova Sport1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Spartou a Southamptonem?
Vyhraje Sparta
35,2 %
Utkání skončí remízou
27,1 %
Zvítězí Southampton
37,7 %
Celkem hlasovalo 4324 čtenářů.

Reklama

Související témata: