Hlavní obsah

Plzeň si v Římě užívá teplého počasí, na domácí vyrazí s chutí

Řím

Příjemné teplé počasí panovalo v Římě i ve večerních hodinách, kdy fotbalisté Viktorie Plzeň vyběhli k tréninku na trávník Olympijského stadiónu. „Tady to znám. Hrál jsem tu finále poháru za juniorku FC Janov proti Laziu a vyhráli jsme 2:1. Kéž by se to povedlo i zítra,“ přál si záložník Jakub Hromada před čtvrtečním duelem skupiny E Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na střelecké schopnosti Michaela Krmenčíka budou Západočeši spoléhat i v Římě.

Článek

„Proti Laziu jsem ale nikdy nehrál. Jen jednou jsem se dostal na lavičku FC Janov v utkání s ním. Je škoda, že kvůli zranění nebude hrát Totti, to je legenda nejen italského, ale i světového fotbalu, proti němu by si rád zahrál každý fotbalista," dodal smutně.

Trenér Roman Pivarník, jemuž chybí jen nemocný Radim Řezník, naznačil, že by Hromada měl nastoupit, stejně jako další z mladých hráčů, Michael Krmenčík na hrotu. „Udělal velký progres a stále se zlepšuje, maká na sobě. Bude důležité, aby dostával ze středové řady míče, které potřebuje. Góly dávat umí," pravil kouč. „Podle něho bude důležitý kompaktní výkon mužstva a... „Potřebovali bychom i trochu štěstíčka, aby se klíčové momenty zápasu překlopily v náš prospěch," přál si.

Cílem je ukončit neúspěšnou sérii

Viktoria nevyhrála třináct zápasů v evropských pohárech za sebou. Tuto nepříjemnou sérii by ráda v Římě ukončila. „Českým týmům se v poslední době na ty italské daří. Třeba právě Plzeň vyhrála v únoru 2013 v Neapoli. Viděl jsem i další zápasy, v nichž dominovaly české týmy. Může v tom být i trocha podcenění českého soupeře. My jsme v prvním utkání s AS Řím podali také velmi dobrý výkon. Kéž by naopak tahle série vydržela," usmál se jinak velmi vážný kouč.

Viktoria potřebuje vyhrát, aby měla boj o postup ve svých rukou, i když za určitých okolností by ji ani porážka nevzala poslední naději. „Na to nemůžeme spoléhat. Musíme uhrát výsledek, který nás nechá ve hře i v prosincovém duelu s Austrií Vídeň," odmítl spekulace Pivarník.

Hráči vypadali na předzápasovém tréninku zdravě sebevědomě. Podle kouče panuje v mužstvu dobrá nálada a odhodlání udělat maximum pro bodový zisk. Velikost olympijského kolosu je nijak neohromila. „Byl jsem tu na utkání se Sampdorií. Tehdy přišlo asi dvacet tisíc diváků, kteří vytvořili skvělou kulisu. Věřím, že atmosféra bude perfektní i ve čtvrtek večer," uvedl Pivarník s tím, že slyšet snad budou i plzeňští fanoušci, kterých přijede několik stovek. Pořadatelé však odhadují návštěvu jen nad deset tisíc. Evropská liga a přeci jenom méně známá Plzeň ve Věčném městě tolik netáhnou.

Reklama

Související témata: