Hlavní obsah

Kouzla nepotřebujeme, stačí lepší výkon, tvrdí Trpišovský. A věří ve dvě výhry

Liberec

Pár vteřin dělilo v polovině září fotbalový Liberec od výhry v Karabachu. Tehdy svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského vedli v úvodním duelu skupiny J Evropské ligy ještě ve čtvrté minutě nastavení. Jenže nakonec inkasovali a po remíze 2:2 se slibně rozjetý podzim začal hroutit. Čtvrteční pátý díl skupiny s ázerbájdžánským sokem berou Severočeši jako šanci na obrat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský (uprostřed) na středečním tréninku před utkáním Evropské ligy s Karabachem.

Článek
Fotogalerie

„Mám hodně rozporuplné vzpomínky na naše vystoupení v Karabachu. Od toho zápasu se nám moc nedaří. Do utkání v Ázerbájdžánu nám spousta věcí vycházela. Ale vyrovnávací branka byla prvním ze špatných momentů, které nás následně postihly," přiznával před středečním podvečerním tréninkem na druhé rezervní ploše areálu U Nisy liberecký trenér Trpišovský.

Od vystoupení v Karabachu Severočeši slavili jen dvě ligová vítězství nad Hradcem Králové a Teplicemi. V Evropské lize třikrát prohráli. A rovněž forma je o dva měsíce později diametrálně odlišná. „Tehdy jsme byli krátce po postupu, v euforii, že jsme klubu zajistili rozpočet. A moc se těšili na Evropu. Teď nás trápí řada věcí, nejčerstvěji propadák z derby s Jabloncem. Nejsme v lehké situaci," posteskl si kouč Slovanu.

Právě tříbrankový sobotní příděl od rivala na severu Čech rozdýchával těžko. „Byla to nejtěžší prohra během mého působení pod Ještědem. Vzpamatovával jsem se hodně dlouho. Byla to obrovská ostuda," hlesl liberecký trenér.

Staré góly jako lék

Ač je jeho tým ve střílení gólu na domácí scéně nejhorším z šestnácti klubů, paradoxně mu lékem na bolavou duši byly vstřelené branky jeho svěřenců. „Náš videotechnik mi sestříhal trefy z loňské, ale i letošní sezóny. Takovou připomínku, co se za čtvrt a rok mého angažmá povedlo. A když jsem si přidal pět posledních zápasů Karabachu s jejich vystoupením v Plzni v předkole Ligy mistrů, povedlo se Jablonec zapudit," usmál se hořce Trpišovský.

Upíná se k naději, že v Evropě hraje jeho tým lépe než na domácí scéně. „Kromě Florencie jsme pokaždé vstřelili gól. Navíc doma jsme pod mým vedením ve skupině Evropské ligy ještě nevyhráli, což je obrovská motivace," prohlásil Trpišovský.

„Jde o poslední domácí vystoupení v Evropě v letošním roce. Už je mi čtyřicet, abych věřil na kouzla. Ale vlastně je ani nepotřebujeme. Stačí lepší výkon, a pak stále můžeme zopakovat loňský ročník, kdy jsme získali sedm bodů," naznačil Trpišovský, že věří ve dvě výhry na evropské scéně.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Libercem a Karabachem?
Vyhraje Liberec
74,9 %
Utkání skončí remízou
9,7 %
Zvítězí Karabach
15,4 %
Celkem hlasovalo 483 čtenářů.

Reklama