Hlavní obsah

Neodehráli jsme strašidelný zápas, Římané nás uběhali, říká Zeman

Řím

Krutou porážku 1:4 si odváží Viktoria Plzeň z Říma. Na tamní AS nestačila a ve skupině E Evropské ligy končí. A to bez ohledu na poslední zápas doma s Austrií Vídeň. Záložník Martin Zeman sice v první půli zařídil vyrovnání na 1:1, ale po změně stran domácí českého mistra přejeli.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Martin Zeman z Plzně v zápase s AS Řím.

Článek

Dal jste gól, ale vzhledem k výsledku z něj asi nemáte tu správnou radost.

Nemám, když jsme tady prohráli. Vyměnil bych ho za tři body.

Pamatujete si, kdy jste vstřelil naposledy branku hlavou?

V dospělých? Jen jeden za Příbram. Tenhle byl specifický, trefil jsem se na trávníku AS Řím, ale tu správnou radost z něj nemám. Kdybychom bodovali, bylo by to lepší.

Věřil jste, že se dá v Římě uhrát minimálně jeden?

Věřili jsme ještě při nástupu do druhé půle za stavu 1:1. Měli jsme v té první i nějaké šance, vypadalo to, že se s nimi dá hrát. Měli jsme příležitost ještě srovnat na 2:2, bohužel jsme ji nedali a vzápětí jsme dostali třetí gól, který dostal domácí do pohody.

Čím vás Římané zlomili?

Jsou silní na balónu. Těmi přihrávkami a pohybem nás uběhali. Lítali jsme nahoru dolů. V závěru nám možná už docházely síly a oni si tak vytvářeli další šance. Je to zkrátka AS Řím, kvalitou patří ke světové špičce, my jsme přeci jenom někde jinde. Drželi jsme s nimi krok možná sedmdesát minut. Pak se ukázala jeho kvalita.

Jak vám bylo, když jste se dozvěděli, že Astra Giorgiu porazila Austrii Vídeň a Viktoria už nemá šanci na postup?

Bohužel. Život jde dál. Ještě před sebou máme domácí zápas s Austrií, který chceme zvládnout, abychom alespoň jednou vyhráli a zlomili konečně i tu sérii bez vítězství v evropských pohárech. Čtrnáct zápasů je hodně. Dlužíme to fanouškům.

Viděl jste někdy gól, jaký vám dal Perotti, který kopal míč za patou druhé nohy a přeloboval Kozáčika?

Já myslím, že chtěl spíš centrovat, než střílet na branku. Vypadá to ale krásně.

A co Džekův hattrick? Vy jste se na něj nechystali?

Všichni ho známe, je to výborný útočník, který ne náhodou prošel Wolfsburg, Manchester City a teď je v AS Řím. Však nám také ukázal svoji kvalitu. Je rychlý, silový, umí s míčem a dává góly.

Neprojevilo se, že při zranění Hubníka jste museli slepovat obranu?

Těžko říct. Neodehráli jsme strašidelný zápas. Nebudu spekulovat, jaké by to bylo, kdyby Hubník byl. Prostě nebyl a tak to musíme brát.

Reklama

Související témata: