Hlavní obsah

Limberský znovu s kapitánskou páskou. Trest si odbyl, dostane zpátky i řidičák, vysvětluje Pivarník

Řím

Poprvé od loňského průšvihu, kdy v opilosti boural se svým autem, nasadil v zápase s AS Řím obránce David Limberský kapitánskou pásku. Podle trenéra Viktorie Romana Pivarníka si Limberský již svůj trest odpykal. Kvůli absenci Romana Hubníka nastoupil Limberský na pozici stopera a trenérovi se jeho výkon zamlouval.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Plzeňský David Limbersky, znovu s kapitánskou páskou, v souboji s Mohamedem Salahem z AS Řím (vlevo).

Článek

Vy jste nejen posunul Limberského na stopera, ale dal jste mu i pásku, ač byl v klubovém trestu za alkohol za volantem a nemístná gesta...

Na stopera šel proto, že je zkušený. Je to také bývalý kapitán s obrovskými zkušenostmi a velká osobnost týmu. Trest si odbyl, dostane zpátky i řidičák. Za to, za co měl, už pykal. Hrál výborně, i když to pro něj nebyl lehký zápas.

V čem vidíte příčiny porážky v Římě?

Ty jsou jasné. AS Řím je velmi kvalitní soupeř a v zápase s námi to potvrdil. Vypadli nám tři obránci ze šesti a dobře víme, že nemáme žádnou náhradu. Museli jsme změnit rozestavení, protože Římané hrají hodně míčů za obranu. Mají to nacvičené, dávají z toho devadesát procent gólů. Změnu jsme museli udělat až v den zápasu po obědě, kdy se potvrdilo Hubníkovo zranění. Došli nám i krajní hráči, takže jsme je nemohli ani vystřídat. Ztratili jsme také lehce spoustu míčů, když jsme šli do ofenzivy. Takové nemůžeme proti tak silnému soupeři dělat, Římané chodili do kontrů a trestali nás. Když náš hráč ztratí míč, nemůže zůstat stát, ale musí se vracet. A to jsme ještě několik jejich šancí ustáli. V domácí lize hrajeme dopředu, takže někteří hráči mají problém s taktickým bráněním, hlavně záložníci. Musíme na tom zapracovat. Co stačí v české lize, nestačí v té Evropské.

Našel jste nějaká pozitiva na hře svého týmu?

Měli jsme tam několik výborných pasáží, ale bylo to málo.

Chystali jste se speciálně na Džeka, který vám dal tři góly?

Víme o jeho kvalitách. Upozorňoval jsem na něj i v poločase. Dostával se za zády našich obránců, zahodil několik šancí, přesto dal tři góly. To je dostatečně výmluvné.

Může se vyřazení a vysoká prohra v Římě podepsat na mužstvu?

Věřím, že ne. Budeme se v hodnocení zabývat nejen chybami, na jejichž odstranění musíme zapracovat, protože by nás mohly potrestat i soupeři v domácí nejvyšší soutěži, ale i pozitivy. Čeká liga je přeci jenom něco jiného.

Bakoš měl za stavu 2:1 pro domácí na kopačce tutovku. Kdyby ji proměnil, dopadl by zápas jinak?

Tak se to nedá říct, ale dát ji měl. Hned nato jsme potřetí inkasovali. Když jsem se dozvěděl, že Austria vede, změnil jsem rozestavení. Nakonec prohrála. Nám také docházely síly. Bohužel jsme už neměli hráče na oživení krajů, po nichž jsme chtěli hrát.

Reklama

Související témata: