Hlavní obsah

Svatí venku znovu selhali. Narazili na úplně jinou Spartu, píší v Anglii

Southampton

Třetí venkovní porážka v Evropské lize v řadě a fotbalisté Southamptonu mají najednou fůru starostí! Svatí ve čtvrtek večer prohráli na hřišti Sparty 0:1 a o postup do jarní vyřazovací fáze budou muset tvrdě zabojovat v přímém souboji v závěrečném duelu skupiny K proti izraelské Beer Ševě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Vjačeslav Karavajev, Michal Kadlec a Costa oslavují postup a vítězství nad Southamptonem.

Článek

Svěřenci trenéra Claudea Paula hned na úvod skupiny K přejeli před svými fanoušky Spartu 3:0, jenže v Praze nečekaně narazili. "Southampton narazil na úplně jinou Spartu než doma na St. Mary's Stadium," upozorňuje deník Daily Mail.

O výhře Letenských rozhodla 11. minuta, kdy Dočkal krásně zahraným přímým volným kopem vyzval zadáka Costu, který z voleje propálil Forstera. Právě osmadvacetiletého brankáře označila britská televizní stanice BBC za muže zápasu.

Forster se zaskvěl zejména v druhém poločasu, kdy ochránil svůj tým od vyšší porážky. Stanice BBC poukazuje na to, že Southampton držel míč na kopačkách většinu utkání (71 %), vyslal 12 střel oproti šesti sparťanským, ani tento fakt mu však k bodovému zisku nepomohl. "Svatým se nepodařilo prolomit pružnou českou obranu," napsal deník Mirror. "Southampton byl nevýrazný," připomněl zase server stanice BBC.

O postup si to rozdají s Izraelci

Trenér Paul provedl sedm změn v sestavě oproti poslednímu ligovému duelu s Liverpoolem (0:0), i s řadou změn v základní jedenáctce věřili Angličané v úspěch. Jenže aktuálně jedenáctý tým Premier League góly na hřištích soupeřů nestřílí. V Beer Ševě remizoval 0:0, na půdě milánského Interu podlehl 0:1 a po stejném výsledku padl i na Letné.

Southampton se o účast v play off Evropské ligy utká 8. prosince v přímém souboji s Beer Ševou. Svatí mají lepší skóre a k postupu z druhé příčky za již jistým vítězem skupiny Spartou jim stačí vedle vítězství i remíza 0:0. Jakýkoli jiný výsledek posune do dalších bojů izraelského šampióna. "Je to takový anglický zvyk. Udělat závěrečný zápas nervydrásající, jak jen to je možné," napsal Daily Mail.

Postoupí do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy Southampton, nebo Beer Ševa?
Southampton
79,4 %
Beer Ševa
20,6 %
Celkem hlasovalo 8313 čtenářů.

Reklama

Související témata: