Hlavní obsah

Inter je poslední, diváci nepřijdou. Nejsme tak atraktivní, abychom vyprodali San Siro, ví Holek

Milán

Možná jen pět tisíc fanoušků dorazí ve čtvrtek večer na milánské San Siro, z toho dva a půl tisíce sparťanských. Takový je odhad pořadatelů před závěrečným zápasem ve skupině Evropské ligy. Karty jsou rozdány, fotbalisté Interu skončí tak jako tak poslední. A Pražané postoupí z první příčky do jarní vyřazovací části.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Mario Holek (vpředu) a Matěj Pulkrab během středečního tréninku před utkáním Evropské ligy s domácím Interem Milán.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na San Siru.

V jednom mají smůlu. Bouřlivého svatostánku Giuseppeho Meazzy si rozhodně neužijí.

„Dá se čekat, že Italů moc nepřijde. Poloprázdný stadión zamrzí, ale nejsme prostě tak atraktivní soupeř, abychom vyprodali San Siro," uculoval se obránce Mario Holek, když si při nástupu na večerní trénink prohlížel tribuny obrovského stadiónu.

Podstatné však je, že jeho Sparta má postup jistý. „Vážíme si, že přijedou naši fanoušci a vytvoří podobnou kulisu jako na Laziu, kde nám zápas vyšel," poukazuje na senzační jarní výhru v Římě, jež přinesla postup do čtvrtfinále Evropské ligy.

Pioliho vyřadili i s Laziem

Inter podle italských zdrojů nastoupí bez největších hvězd a upřednostní nedělní ligový duel s Janovem. „Je jedno, jestli vyrukují s áčkem, béčkem nebo céčkem. Mají tak široký kádr, že rozdíl nebude znatelný, stejně nás čeká těžký zápas," ujišťuje Holek.

Pokud jde o zmíněný jarní duel v Římě, je tady další spojitost. Inter nyní nově vede trenér Stefano Pioli, který tehdy seděl na lavičce Lazia. „Víme o tom. Tím pádem o nás může mít větší obrázek, čerpat z jarních zápasů a podle toho na nás Inter připravit."

Letenští každopádně berou rozlučkový zápas jako odměnu za výhru ve skupině. „Tlak by měl jít stranou a měli bychom být uvolněnější, než kdybychom tady ještě honili postup," libuje si Holek.

„Atmosféra je uvolněná a cestovali jsme si to sem užít. Zápas bereme jako svátek. Je to poslední zápas v kalendářním roce, před Vánoci a dovolenou," těší se Holek.

Zápas Inter Milán - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi Interem Milán a Spartou?
Vyhraje Inter Milán
22,8 %
Utkání skončí remízou
19 %
Zvítězí Sparta
58,2 %
Celkem hlasovalo 2924 čtenářů.

Reklama

Související témata: