Hlavní obsah

Inter před loučením v Miláně řeší Simeoneho, Sparta zase Holoubka

Milán

Karty jsou rozdány, je třeba se dívat dál. Na tom jsou oba protagonisté utkání závěrečného kola skupiny K v Evropské lize stejně. Zatímco domácí Inter Milán vybouchl a skončí poslední, fotbalisté pražské Sparty si již domácí výhrou nad Southamptonem zajistili postup z prvního místa. V případě obou klubů se teď diskutuje, kdo bude sedět na jejich lavičce v nejbližší budoucnosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč David Holoubek sleduje předzápasový trénink Sparty před utkáním Evropské ligy s Interem Milán.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na San Siru.

Mladý Simeone o víkendu vypustil zvěst, která se v Itálii okamžitě chytila. A fanoušky Interu zajímá mnohem víc, než rozlučkový zápas se Spartou.

„Táta je šťastný v Atlétiku. Ale nebude to dlouho trvat, a podepíše smlouvu s Interem. Jsem si tím jistý," nechal se slyšet Giovanni Simeone, který hraje za FC Janov.

Diego Simeone na jaře již podruhé dovedl Atlétiko Madrid do finále Ligy mistrů, znovu tam však pohořel na městském rivalovi Realu. Nedávno si pak ve Španělsku nechal zkrátit smlouvu o dvě sezóny do roku 2018. Za Inter hrál a již prý jednal s Javierem Zanettim, bývalým spoluhráčem, který teď působí jako sportovní ředitel Interu.

Milánští tak hned mají velké téma. „Zajímá mě jen skutečnost. A ta je, že já trénuji Inter a on Atlétiko," odráží všechny dotěrné dotazy trenér Stefano Pioli. Mužstvo převzal nedávno po propuštěném Franku de Boerovi, ale pokud by byl k mání Simeone, vedení Nerazzurri by nejspíš ani na chvíli nezaváhalo.

Holoubek už Spartě vydělal. Zůstane dál?

Pro Spartu je trvalé obsazení trenérského postu ještě akutnější. Davidu Holoubkovi skončila výjimka, požadovanou licenci dostuduje až v létě. Formálně ho tedy jako hlavní kouč zastupuje asistent Zdeněk Svoboda. A přestože letenský klub už naťukl i Pavla Vrbu, jehož pozice v ruské Machačkale není kdovíjak pevná, stávající model je variantou i pro jaro.

Údajně nejreálnější, což by Sparta mohla potvrdit hned po návratu z Milána.

„Přání je jedna věc, realita druhá. Tohle není otázka na mě, ale na vedení ACS. My tady chceme poslední utkání v roce odehrát co nejlíp," konstatoval před středečním tréninkem na San Siru trenér Svoboda.

Mladý Holoubek na podzim všechny nadchl a zásadním způsobem se přičinil o slušný finanční zisk. Dosavadní vystoupení v pohárech letenskému celku zatím vyneslo 5,5 miliónu eur (asi 150 miliónů korun).

Zápas Inter Milán - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: