Hlavní obsah

Liberec nechce v řecké Hrobce zažít pohárový pohřeb. Věří v potěšení fanoušků i ekonomů

Soluň

Oslavit jubilejní stý zápas v pohárové Evropě vítězstvím, byť dějištěm bude stadión zvaný Hrobka! Tak zní plán fotbalového Liberce před čtvrtečním závěrečným vystoupením ve skupině J Evropské ligy v Soluni. PAOK doma ve dvou duelech neskóroval, což dodává naději Severočechům, kteří v duelu startujícím v 17 hodin stále mohou myslet na postup do jarní fáze.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Kapitán fotbalového Liberce Lukáš Pokorný na tréninku v Soluni.

Článek
Fotogalerie

Se čtyřmi body potřebuje tým zpod Ještědu vyhrát a doufat, že Fiorentina zvládne vítězně duel v Karabachu. Pak Severočeši ovládnou minitabulku třech sedmibodových týmů.

Řecký klub nejde do duelu v ideálním rozpoložení. Poslední tři ligové duely prohrál, v Evropské lize při minulých dvou domácích zápasech neskóroval.

„Prioritou je výhra, kterou bychom potěšili fanoušky i klubové ekonomy. Postup není jen v naší režii, tudíž by osladil náš úspěch. Přísahám, že se nebudu shánět po výsledku z Karabachu a nechám si ho jako překvapení na poslední minutu," přesvědčoval liberecký trenér Jindřich Trpišovský necelých čtyřiadvacet hodin před výkopem duelu.

„Každopádně pohřby nemám rád, a tak doufám, že ve čtvrtek v našem podání se žádného nebudu účastnit," prohlásil kouč Severočechů před středečním odpoledním tréninkem, jemuž předcházel na hlavní ulici vedoucí ke stadiónu ve čtvrti zvané Hrobka obří trh se zeleninou a potravinami.

„Prostředí na stadiónu je pekelné, což jsme viděli na youtube. Oba týmy hrají o postup, tudíž bude určitě atmosféra super. A snad ji budeme mít spojenou s úspěchem," přál si obránce Lukáš Pokorný, jenž po pěti startech při letošním účinkování v Evropě vždy odešel jako vítěz.

Pokud Liberec postoupí, zajistí si sto první duel v pohárové Evropě už v průběhu jara. „Jde o sen. Nepovažuji to za sci-fi, byť si uvědomujeme, že potřebujeme pomoc Fiorentiny. Já zažil jako šestiletý svoji premiéru na evropských pohárech při duelu s Liverpoolem. Tehdy jsem ani neměl vlastní lístek a seděl mámě na klíně. Kdybychom prošli do jara, šlo by o nádherný dárek pro celý klub," vyprávěl kapitán Liberce Pokorný na tiskové konferenci, kterou řecká média ignorovala, neboť uskutečnila stávku o den dříve proti té celostátně plánované.

Utkání PAOK Soluň-Slovan Liberec začíná v 17 hodin (vysílá Nova Sport 1, on-line přenos na sport.cz). Hlavním rozhodčím je Angličan Marriner.

Předpokládané sestavy

PAOK: Brkič - Matos, Crespo, Varela, Leovac - Šachov, Caňas, Cimirot - Campos, Athanasiadis, Rodrigues. Liberec: Dúbravka - Coufal, Karafiát, Pokorný, Sýkora - Folprecht, Breite - Bartl, Ševčík, Vůch - Komličenko.

Reklama

Související témata: