Hlavní obsah

O naději v Soluni jsme se měli poprat lépe, ví kapitán Liberce Pokorný

Radek MalinaSport.czPrávo

Marně se snažil dirigovat a burcovat spoluhráče, zkrotit ofenzivní výpady řeckého protivníka se nepodařilo. Kapitán fotbalového Liberce Lukáš Pokorný přiznával, že PAOK Soluň při šestém díle skupiny J Evropské ligy byl nad síly severočeského výběru. Dvoubranková prohra Severočechů byla s ohledem na průběh duelu ještě milosrdná.

Foto: Villa, ČTK/AP

Leo Matos (v černobílém) z PAOKu Soluň ohrožuje libereckou bránu a v ní Martina Dúbravku, kterému pomáhá Lukáš Pokorný.

Článek

Bylo ve čtvrtek večer v silách vašeho týmu Soluň porazit a vybojovat postup?

My jsme věděli, že jedině tři body nás posunou dál. Ale Soluň byla vynikající. Domácí hráči nás zatlačili a přehrávali. Mají výborně vypilované napadání křídly, s čímž jsme si nedokázali poradit. A vlastní ofenzivní pokusy jsme neřešili vůbec dobře, což byla naše bolest během celého podzimu.

Za celý zápas jste jednou vystřelili na branku, v ofenzivě jste byli neškodní. Šlo o vyvrcholení posledních týdnů, kdy se Liberci nedařilo?

Rozhodně si nemyslím, že náš výkon byl odevzdaný. Konec zápasu, když jsme prohrávali o dvě branky, byl pro hlavu hodně těžký. Každopádně jsme se s tím utkáním měli poprat lépe.

Čím si vysvětlujete tak velký výkonnostní propad mužstva během posledních týdnů?

Začátek podzimu byl skvělý. Byli jsme v euforii, z které jsme těžili. Ale postupně šla naše výkonnost dolů. Nicméně postup ze skupiny Evropské ligy nám utekl jinde. Měli jsme zvládnout vítězně některých z předchozích zápasů. A to je přesně celý náš podzim, pro nějž je příznačné slovo kdyby.

Umocňuje nezdar v Soluni fakt, že šlo o stý zápas klubu v evropských pohárech?

Je fakt, že s ohledem na vítězství Fiorentiny jsme si mohli udělat sezónu hezkou a zachránit ji. Ale takhle je podzim hodně špatný. Mohli jsme jubileu dát krásnou nálepku. Ale chci věřit, že za rok můžeme v Evropě hrát znovu. Šanci pořád prostřednictvím domácího poháru máme.

Je nadcházející dovolená a zimní přestávka vysvobozením z libereckého trápení?

Přestože se nám výsledkově nedařilo, na pauzu se netěším. Další zápas budeme hrát až v únoru, což je strašně dlouhá doba. Ale je třeba si přiznat, že si potřebujeme asi trochu oddechnout od všeho a vypnout. Snad pak znovu nastartujeme jednotu a bojovnost, která zdobila naše úspěšné období.

Reklama

Související témata: