Hlavní obsah

Liberec bez sebevědomí. Účast v jarním pokračování by byla nespravedlivá, míní Trpišovský

Soluň

Podzimní bída korunována! Sen fotbalového Liberce o postupu do jarní fáze Evropské ligy se rozplynul. PAOK Soluň byl před domácím publikem ve čtvrtečním šestém díle skupiny J nad síly Severočechů. Výkonem v Řecku tým trenéra Trpišovského podtrhl první část sezóny, kterou skvěle začal, ale končil zdecimovaný a bojácným výkonem bez naděje na úspěch.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský

Článek

„Musím přiznat, že za výkony ve skupině by naše účast v jarním pokračování soutěže byla nespravedlivá," hodnotil trenér Severočechů Jindřich Trpišovský po závěrečné prohře 0:2.

Bez Baroše, Latky, Hovorky a se Sýkorou jen na lavičce náhradníků nebyl v první půli Liberec důstojným soupeřem domácího klubu. Záloha nefungovala, levá strana hořela, založení útoku byl neřešitelný rébus.

„Naše práce s míčem byla nekvalitní. Ztráceli jsme balóny, jejich středoví hráči byli výrazně lepší. A klíčovým faktorem pak bylo sebevědomí, které nám absolutně chybělo," posteskl si Trpišovský, že jeho tým zdeptaný výsledky posledních týdnů nebyl schopný domácím čelit. „Třeba na Rodriguese jsme postupně nasadili tři různé hráče, ale neporadil si s ním žádný," lamentoval trenér poražených.

Ještě do půle držel Liberec teoretické naděje, neboť Dúbravka za nepřesnými spoluhráči tropícími kiks za kiksem vychytal Athanasiadise a Matose. Jenže krátce po obrátce byl osud Severočechů zpečetěn, když právě gólman Liberce při centru Leovace u přední tyče na míč čekal, Pelkas jej předskočil a poslal balón do branky. „Rozhodující byl však hned první gól. Aktuálně nejsme ve stavu, abychom zápasy otáčeli. Naše šance spočívala v ubránění čistého konta. Jenže když jsme domácí pustili do vedení, ukázali svůj typický naturel a jejich výkon ohromně narostl, tudíž jsme byli prakticky bez šance," uznával Trpišovský.

Dějiště posledního podzimního duelu Severočechů opouštěl zakaboněný. „Mám rozporuplné pocity. Vydělali jsme téměř sto milionů a účast ve skupině Evropské ligy je úspěch. Ovšem účinkování v lize je jednoznačným neúspěchem. A poslední duel vyzněl rovněž jednoznačně v náš neprospěch," bědoval Trpišovský za zády s kabinou Soluně juchající nad postupem.

Reklama