Hlavní obsah

Tottiho šestou asistencí trumfl, přesto byl Dočkal v Miláně za Smolíčka

V pěti ze šesti zápasů Evropské ligy fotbalisté Sparty skórovali - a pokaždé první gól nachystal Bořek Dočkal. Jako ve čtvrtek večer na San Siru, kde se šestou asistencí odpoutal do slavného Tottiho a sám vede tuto statistiku celé soutěže. Přesto byl největším Smolíčkem. Krátce po Marečkově vyrovnání totiž zahodil penaltu a Inter Milán nakonec trefou z poslední minuty vyhrál 2:1. Na postupu Sparty to však už nic nezměnilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Bořek Dočkal odchází ze hřiště po prohraném utkání s Interem Milán.

Článek
Fotogalerie

Zklamání v něm samozřejmě převládalo. „Nebyl to zápas, abychom v Miláně prohráli. Výkon nebyl špatný, a kdybychom za nerozhodného stavu proměnili penaltu, myslím, že bychom minimálně bod uhráli. Výsledek už sice nebyl tak důležitý, protože o postupu bylo rozhodnuto, ale když je šance vyhrát na Interu, tak je škoda to nedotáhnout," litoval Bořek Dočkal.

Díky jeho kopací technice vděčí Sparta za mnohé. Je proto paradoxem, že právě reprezentační záložník při penaltě selhal. Brankář Juan Carrizo mu ji za stavu 1:1 chytil.

„Důležitý okamžik, každá neproměněná penalta i na tréninku mě štve. Je to moment, kdy nejde moc získat, jen selhat. Nic jsem nepodcenil, ale pokud neskončí penalta gólem, tak není kopnutá dostatečně dobře. Zvolil jsem stranu, ale dalo se to kopnout tak, aby na míč nedosáhl," přemítal neúspěšný exekutor.

Na San Siru v domácí atmosféře

Marečkovi přitom nacentroval na gól parádně a s šesti asistencemi vede tuto statistiku Evropské ligy. „Je příjemné být před Tottim, těší mě to. Důležitější je ovšem týmový úspěch, individuální statistiky jdou vždycky stranou," ujišťuje Dočkal.

Fanoušci Interu ve čtvrtek svůj tým zavrhli, Sparta sehrála duel na San Siru takřka v domácím prostředí. Dorazilo za ní dva a půl tisíce vlastních příznivců.

„V pohárech sbíráte zážitky, které si budete za deset, patnáct, dvacet let vybavovat. Tohle byl jeden z nich. Vyšli jsme na rozcvičku a bylo slyšet jen naše fanoušky. Bylo cítit, že si zápas přijeli užít a mají radost z toho, co se nám povedlo. Bylo příjemné hrát venku v domácím prostředí," kvituje Dočkal.

Teď už si jen počká na pondělní los prvního kola vyřazovací části.

„Někdo si přeje giganta, aby měl co největší zážitek. Já mám naopak radost, když dostaneme soupeře, u kterého vidím reálnou šanci na postup. Doufám, že dostaneme někoho atraktivního, ale i hratelného. Abychom měli šanci napodobit jarní postup do čtvrtfinále," přeje si Dočkal.

Reklama

Související témata: