Hlavní obsah

Dal dva góly a radostí skočil mezi plzeňské fanoušky. Hned poté ale mluvil Ďuriš o odchodu

Půlhodina mu stačila, aby dal dva góly, otočil skóre a při plzeňském loučení s účinkováním v Evropské lize se v zápase s vídeňskou Austrií postaral o senzační obrat. Samou radostí dokonce skočil mezi fanoušky, přesto nedokázal slovenský legionář Michal Ďuriš skrýt rozladění, jež z něho prýštilo. „Možná to byl můj poslední zápas za Viktorku,“ vypadlo z něho. „Nesouhlasím se situací, v níž jsem se ocitl,“ přidával, aby snad nebylo pochyb, že svá slova míní vážně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michal Ďuriš (nahoře) z Viktorie Plzeň a Olarenwaju Kayode z Austrie

Článek
Fotogalerie

Trenérovi Romanu Pivarníkovi tím vyrazil dech, to se ví. „Nikdo nebude odcházet, naopak musíme kádr rozšířit. Není to totiž jen o patnácti ligových zápasech, které nás na jaře čekají, ale o dvou a půl měsících, jež máme před sebou," dal kouč Viktorie na srozuměnou, že Ďuriše v zimě uvolnit nechce.

Jenže slovenský reprezentant se cítí v Plzni nevyužitý a nedoceněný. V lize se objevil v základní sestavě jen čtyřikrát, jinak vysedával jen na lavičce mezi náhradníky, nebo musel dokonce na tribunu. V Evropské lize na tom nebyl lépe. Ani v posledním duelu proti Austrii na něho místo v základní jedenáctce nevybylo.

„Ale on v základu hrát měl. A stejně tak měl nastoupit v základní sestavě už na Bohemce, protože jeho forma šla v poslední době úžasně nahoru," namítal Pivarník. „Jenže zápas u Botiče se nehrál a před utkáním s Austrií mě donutila zranění těsně před výkopem sestavu na poslední chvíli přeskupit," připomínal kouč Viktorie, že při absenci Hubníka a spol. musel se složením týmu na poslední chvíli šachovat. Na Ďuriše se tak zase nedostalo...

Jenže Ďuriš, který koketoval s odchodem už v létě po evropském šampionátu ve Francii, si myslí své.

„Nechci se k situaci dál vyjadřovat. Jsem rád, že jsem mohl v Plzni prožít krásné roky, ale teď uvidím, jak všechno dopadne. V jedno ale věřím - tvrdě jsem pracoval a jsem přesvědčen, že se mi to vrátí. Už ony dva góly představovaly zadostiučinění, a i proto jsem skočil mezi fanoušky. I jim jsem chtěl poděkovat za šest let, které jsem v Plzni prožil."

„Však to říkám, Mišo tvrdě pracoval a jeho výkonnost a forma šla za poslední měsíc nahoru. Bavili jsme se spolu, on zná můj pohled, proto nechci, aby odcházel," reagoval trenér Pivarník.

Ďuriš se pochopitelně brání námitkám, že i na něho dolehla účast na evropském šampionátu ve Franci a tudíž absence pořádné letní přípravy, což se poté logicky promítlo do nepovedeného podzimního účinkování.

„O mém nevydařeném podzimu mluví a píší novináři. Já vidím fotbal i z druhé strany. A když si spočtu minuty, které jsem odehrál, jsem rád za góly, které jsem dal," narážel čtyřicetinásobný slovenský reprezentant na tři branky v lize a dvě v evropských pohárech.

„Bylo to složité období pro hráče účinkující na šampionátu ve Francii, stejně jako pro mě jako trenéra," jako by chtěl Pivarník naznačit, že podzim skončil a na jaře začne nová éra.

Pro něho, Plzeň a možná i Ďuriše.

„Pokud bych z Plzně nakonec opravdu odešel, pak ovšem do žádného z klubů české ligy," vypadlo ze slovenského legionáře, že pomýšlí na angažmá v zahraničí.

Reklama

Související témata: