Hlavní obsah

Manchester United může dorazit na Letnou. Sparta má na výběr i tři soky ze Španělska

Praha

Nabídka soupeřů v osudí je pestrá, tak sem s nimi! Fotbalisté Sparty se dnes dozvědí jméno protivníka pro úvodní kolo vyřazovací fáze Evropské ligy, jež začíná v únoru. Nejatraktivnější lahůdkou může být anglický velkoklub Manchester United, Pražané si mohou také zopakovat souboje z jarního play off s Villarrealem nebo Krasnodarem. Sparta je posledním českým pohárovým zástupcem, Plzeň a Liberec vypadly.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Pogba gratuluje ke gólu Zlatanu Ibrahimovicovi. Dorazí Manchester United i na Letnou...?

Článek

Co nejatraktivnější soupeř, nebo raději papírově slabší, přes něj by byla větší šance přejít? Dva tradiční pohledy se sváří v letenské kabině také před losem v Nyonu, který sparťanům od 13:00 určí příštího protivníka.

„Parádní by byl Manchester United," mluví za spoustu spoluhráčů brankář Tomáš Koubek. „Někteří kluci si rovnou přejí giganta, aby měli co největší zážitek. Já si říkám, že je lepší mít hlavně někoho hratelného, protože pak můžeme nasbírat zážitků víc a zopakovat třeba něco podobného, jako se nám podařilo na jaře," říká záložník Bořek Dočkal. „Také bych chtěl spíš někoho, abychom mohli dojít co nejdál," přidává se obránce Ondřej Mazuch.

Mareček chce Anderlecht, Néstor krajany

Působil také v Anderlechtu, stejně jako kolega Mareček a trenér brankářů Zítka. „Anderlecht bych bral, dá se říci, že to je mé přání. Pro nás sparťany, co jsme za něj hráli, by to byl určitě speciální los," souhlasí Lukáš Mareček.

V pátek Spartu posílil španělský ofenzivní hráč Néstor Albiach. Los tak dostal další zápletku. „Uvidíme, koho dostaneme. Doufám, že nějaký španělský tým," přeje si nová posila. Přání se mu může splnit, nasazená Sparta jako vítěz skupiny může narazit na Celtu Vigo, Bilbao či Villarreal, s nímž letos vypadla ve čtvrtfinále.

Před losem Evropské ligy se bude od 12:00 losovat osmifinále Ligy mistrů.

Možní soupeři pro Spartu
Jedenáct týmů z 2. míst v EL:
Manchester United,
Olympiakos,
Anderlecht,
Alkmaar,
Astra Giurgiu,
Bilbao,
Gent,
PAOK Soluň,
Villarreal,
Celta Vigo,
Krasnodar.
Čtyři horší týmy z 3. míst v LM:
Mönchengladbach,
Rostov,
Legia Varšava,
Ludogorec Razgrad.
Zápasy se budou hrát 16. a 23. února.

Reklama

Související témata: