Hlavní obsah

Manchester chtěl až pro finále, tak dostal Rostov. Velká hrozba, oněměl na chvíli Holoubek

Praha

Netajil, že si pro úvodní jarní kolo Evropské ligy přeje především hratelného soupeře. „Manchester United bych si nechal až pro finále. Na začátek jara si přeji hlavně někoho, přes koho bychom mohli přejít,“ pronesl trenér David Holoubek v televizním studiu. Půl hodiny poté nyonský los přidělil fotbalové Spartě jako další překážku ruský Rostov. „To bude strašně těžké, složité,“ netají mladý kouč zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rostov...? To snad ne! Trenér Sparty David Holoubek není z losu nadšen.

Článek

Lukáš Vácha o losu

Osudí nabízelo čtyři týmy, jež do pohárové soutěže číslo dvě sestoupily z Ligy mistrů. A jednoho z nich také Pražané vyfasovali.

„Rostov je velká hrozba. Přiznám se, že když jsem výsledky losu viděl, na chvíli jsem přestal mluvit. Ale neskládáme zbraně, kdo říká, že Rostov nemůžeme překvapit," říká trenér David Holoubek v rozhovoru pro sparťanský web.

Rostov sahal v minulém ročníku ruské ligy po titulu. V předkolech Ligy mistrů pak vyřadil Anderlecht a Ajax, v základní skupině doma dokázal porazit Bayern Mnichov.

Hlavně proto budí únorový sok Sparty takový respekt.

Nikoliv atraktivní, ale těžký soupeř

„Především jsme rádi, že jsme v osudí vůbec byli. Bude to ale strašně těžké, složité. Rostov sice není moc atraktivní soupeř, ale jsem přesvědčený, že to bude mimořádné mezinárodní utkání," říká Holoubek.

Vše nasvědčuje tomu, že mužstvo povede i na jaře. A tak spolu s kolegy Zdeňkem Svobodou a Stanislavem Hejkalem začnou ruského soupeře studovat takřka okamžitě.

„Příprava na dvojzápas začne v podstatě už teď. Začneme si shánět potřebné materiály," avizuje Holoubek.

Ruská liga se uložila k zimnímu spánku a znovu začne až začátkem března. Sparta nastoupí v Rostově 16. února, domácí odveta přijde na řadu o týden později.

Kdo postoupí do osmifinále Evropské fotbalové ligy?
Sparta Praha
58 %
FK Rostov
42 %
Celkem hlasovalo 12103 čtenářů.

Reklama

Související témata: