Hlavní obsah

Rostov vsadil na studenou válku. Partyzáni ze Sparty přesto informace získali

Praha

Vsadili na studenou válku. Fotbalisté Rostova se během zimní přípravy chystali v naprostém utajení, aby o nich jejich soupeř v úvodním kole vyřazovací části Evropské ligy měl co nejméně aktuálních zpráv. „Dělali, co mohli. Ale my jsme partyzáni a informace jsme si získali,“ uculuje se Tomáš Požár, hlavní trenér Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty po utkání s Žilinou.

Článek
Fotogalerie

Sestřih přípravného zápasu Sparta - Žilina

Michal Kadlec o pískání na Konatého

Letenští se v zimě neskrývali. Zápasy Sparty doma i ve Španělsku byly volně přístupné, vysílala je i na svém kanálu. Rostov zvolil postup přesně opačný. Zavřel nejen své tréninky, ale také zápasy, kam nepustil žádné diváky.

„Je pravda, že nám to ztěžovali. Udělali maximum, abychom je nemohli sledovat. Já se jim nedivím, protože se hraje o hodně," říká trenér Tomáš Požár.

S úsměvem, protože letenští špióni mu přesto potřebné postřehy donesli. „Máme dostatek seriózních informací, abychom dokázali reagovat a připravit se na dvojzápas," ujišťuje Požár.

Dezinformace pro ruskou stranu

Hráči jsou v klidu, podrobnější informace o soupeři teprve dostanou. Od Rostova každopádně očekávají jiný způsob boje, než jaký v sobotní generálce na Letné předvedla aktivně napadající Žilina (1:1).

„Je jejich věc, jestli mají zápasy zavřené. I tak máme dost informací. Zatím vím, že hrají v systému 5-3-2, ale dosud jsme je nerozebírali. Teď máme pár dní na to, abychom se na ně připravili a u nich uhráli co nejlepší výsledek do odvety," plánuje obránce Michal Kadlec.

„Viděl jsem Rostov v zápasech proti Atlétiku a Bayernu. Hráli s pěti obránci, měli úzký blok a vepředu rychlé útočníky. Budeme chtít u nich vyhrát, ale hlavní bude neprohrát a pak rozhodnout doma," maluje si vyhlídky španělská posila Néstor Albiach.

Čtvrteční duel sotva stihne rekonvalescent Tomáš Rosický. „Pokud jsou tu ruští novináři, tak řeknu, že Tomáš je na Rostov připravený. Ale pro naše lidi musím říct, že zatím nevypadá, že by nastoupil," usmívá se Požár.

Reklama

Související témata: