Hlavní obsah

Sparta v Rostově prohraje, míní sázkaři. Většina ovšem tipuje její postup

Praha

Fotbalovou Spartu čeká pěkně ostrý a mrazivý vstup do jarní části sezóny. Jediný český zástupce v play off Evropské ligy se ve čtvrtek večer představí v Rostově na Donu, který na podzim šokoval celý kontinent domácí výhrou nad Bayernem. Je zřejmé, že Pražany nečeká v Rusku nic jednoduchého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Costa (vlevo) a Tiémoko Konaté během tréninku před utkáním Evropské ligy proti Rostovu.

Článek
Fotogalerie

Podle bookmakerů Fortuny jsou výrazní favorité na výhru v úvodním utkání domácí (1,91:1), na remízu se sází v poměru 3,28:1 a na Spartu 4,25:1. Výhru Rostova tipuje taktéž 70% sázkařů, v remízu věří 10% a na vítězství Sparty připadá 20% vkladů.

V otázce postupu už to ale bookmakeři tak černě nevidí. I tady je sice favorit Rostov (1,72:1), nicméně kurzový odstup Sparty není nikterak dramatický (2,05:1). A mnohem větší optimisté jsou sázkaři, když zhruba 60% z nich věří, že z postupu se nakonec bude radovat český tým.

„Sparta má za sebou solidní přípravu, ani jednou neprohrála, minimálně inkasovala, střílela branky, kdo z vás to má? Odpověď se nabízí, třeba Rostov! Ruský tým doma neprohrál ani v podzimní části ligy, navíc si připsal cenné skalpy v základní skupině Ligy mistrů. Sparta dokázala, že je v Evropě konkurenceschopná. Na její výhru v prvním duelu bych si nevsadil, ale ti, kdo sází na postup, mají moje sympatie. Třeba rozhodne špílmachr za 170 mega," říká hlavní bookmaker Michal Hanák s poukazem na lukrativní čínskou nabídku za Bořka Dočkala.

Doma je Rostov silný

Také jeho kolega z konkurenční kanceláře poukazuje především na výsledky ruského týmu v Lize mistrů. „Doma Rostov prohrál jen s Atlétikem Madrid 0:1 a především porazil 3:2 Bayern Mnichov. To jsou výsledky jako hrom. Skalpem Bayernu se může za poslední půlrok ještě pochlubit jen Dortmund v bundeslize a Atlético v Lize mistrů," upozorňuje Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Také Sparta však má cenné domácí výhry z podzimních zápasů Evropské ligy. „Porazit Inter Milán nebo Southampton, to jsou kvalitní atributy pro sebevědomí českého vicemistra," je přesvědčen Pavlis.

Bude tedy rozhodující, kdo lépe dokáže využít sílu domácího prostředí?

Reklama

Související témata: