Hlavní obsah

Vácha se na oslabení nevymlouvá. Rostov ukázal sílu, uznává

Rostov na Donu

Chtěli se dobrým vstupem naladit na celé jaro, tím spíše, že výsledky v zimní přípravě byly dobré. Jenže premiéra v Rostově dopadla katastrofálně. Fotbalisté pražské Sparty jsou po porážce 0:4 ještě před odvetou z Evropské ligy prakticky vyřazeni. „Dva měsíce jsme se na něco připravovali a evidentně nám to nějakým způsobem nevyšlo,“ kaboní se záložník Lukáš Vácha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Středopolař Sparty Lukáš Vácha.

Článek
Fotogalerie

Vyloučení hříšníka Konatého již ve 32. minutě bylo začátkem konce. Na červenou kartu se ovšem zkušený záložník nechce vymlouvat. Vyčítá si, že Sparta měla hrát i v oslabení mnohem aktivněji.

„Rostov ukázal sílu, i když to měl usnadněné tím, že jsme hráli v deseti. Ale na to bychom se neměli vymlouvat. Měli jsme být aktivnější a nedostat zbytečně čtyři góly," přemítá Lukáš Vácha.

Sparta znovu doplatila na vyloučení, v pohárech se jí to stává hodně často.

„Timmyho červenou kartu bych nekomentoval, to se mohlo stát komukoliv. Bylo to nešťastné," říká k vyloučení spoluhráče.

Srazil nás gól ze standardky

Je mu však moc dobře jasné, že Konatého zkrat přišel zrovna ve chvíli, kdy Sparta po první inkasované brance začala zvedat hlavu.

„Nevstoupili jsme do zápasu špatně, ale srazil nás gól ze standardky. Vyloučení pak dodalo soupeři sebevědomí, zatímco my jsme věděli, že to bude ne nezvratné, ale hodně složité," líčí Vácha.

Nikdo už se tak nedozví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Pražané zůstali kompletní.

„Kdybychom hráli v jedenácti a nedostali hned po vyloučení druhý gól, hráli bychom aktivněji. V první půli jsme nepůsobili tak odevzdaným dojem. Soupeř si potom začal věřit a ukázal sílu. Narostlo mu sebevědomí, protože věděl, že zápas dohraje a my moc šancí mít nebudeme..."

Reklama

Související témata: