Hlavní obsah

Dočkal na Rostov nebude, potvrdil Požár. Lídrovu roli může výhledově převzít i Kadlec

Praha
Aktualizováno

Bez svého lídra i reálné naděje na postup se fotbalisté pražské Sparty připravují na odvetu úvodního jarního kola Evropské ligy. V Rostově prohráli 0:4 a navrch přicházejí o Bořka Dočkala, jehož si za 230 milionů korun vyhlédl čínský klub Che-nan Ťien-jie. „Můžeme potvrdit, že Bořek dostal od klubu svolení odcestovat do Číny a řešit případné angažmá,“ konstatoval před středečním tréninkem hlavní trenér Tomáš Požár.

Trénink SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dočkal už Spartě nepomůže. Proti Rostovu určitě ne, zřejmě ani v dalším průběhu jara.

„I když Bořkův přestup ještě není hotový, tak je vysoce pravděpodobné, že odejde," uvědomuje si kouč Tomáš Požár.

Facka v Rusku byla pořádná. Nadějná zimní příprava vzala rychle za své, Sparta utržila v Rostově debakl 0:4.

„Odveta bude složitá. Šance na postup není velká, ale je naše povinnost udělat maximum pro to, abychom zápas udělali zajímavý," přemítal v mrazivém večeru Bořek Dočkal.

„Stejně jako oni dali za devadesát minut čtyři góly, tak se to může povést i nám. Ale obecně jde říct, že brání dobře a moc gólů nedostávají, takže to bude strašně složité," dodával.

Konaté pyká za vyloučení

Reprezentačnímu záložníkovi muselo být jasné, že Sparta tentokrát do čtvrtfinále Evropské ligy nedokráčí. Ubyl mu tedy další důvod, proč odmítnout lukrativní nabídku z Číny. Zesílené vábení klubu Che-nan Ťien-jie napodruhé již vyslyšel.

Letenští tak mohou brát odvetu také jako první velký test, jak dokáže mužstvo na jaře fungovat bez svého lídra. Mimo hru je navíc i v prvním duelu vyloučený hříšník Konaté.

„Máme pár variant, kdo je nahradí. V hlavě pak máme jednu pro nás nejefektivnější," usmívá se Požár.

Možnosti jsou čitelné

Mnohem důležitější však je, jak si Sparta s náhradou za Dočkala poradí dlouhodobě.

„Možnosti jsou čitelné. Na pozici desítky může hrát Čermák, Néstor. Výhledově se tam může objevit třeba i Václav Kadlec. A můžeme také změnit rozestavení a hrát jinak," přemítá Požár a ujišťuje, že do konce zimního přestupního termínu už Letenští nikoho dalšího za Dočkala kupovat nebudou.

Václav Kadlec je stále v rekonvalescenci, ve středu už ovšem trénoval spolu s týmem. Mimo stále zůstává zraněný Rosický.

Zápas Sparta - Rostov se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: