Hlavní obsah

Rostov je pánem situace. Ve střehu ho drží brémský strašák

Praha

Nic nás nezastaví, mohou si říkat fotbalisté Rostova a vidět se již v osmifinále Evropské ligy. Před týdnem doma naložili Spartě debakl 4:0, jejich pětičlenná obrana moc gólů nedostává a mají tak před odvetou exkluzivní výchozí pozici. „Ve fotbale je všechno možné,“ snaží se své molodce udržet stále ve střehu trenér Ivan Daniljanc.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Sparťan Néstor Albiach (vlevo) v hlavičkovém souboji s Fjodorem Kudrjašovem.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty

Podcenit nechtějí nic. Pokud by Sparta brzy vstřelila gól, ještě by se mohla chytit. A o žádné drama tým od Donu nestojí.

„Domácí to mají složité, ale fotbal je specifická záležitost. Vzpomínali jsme, jak Sparta Moskva doma vyhrál nad Werderem Brémy 4:1, ale venku po porážce 2:6 vypadl," upozorňuje kouč Ivan Daniljanc.

Šlo o dvojzápas 2. kola Poháru UEFA v sezóně 1987/88. Spartak už se také viděl v dalším kole, jenže Brémy v základním čase odvety také zvítězily 4:1 a v prodloužení senzačně posunuly skóre na postupový výsledek 6:2.

Nikdo neodmítne možnost postoupit

Rostov tedy má svého strašáka, obavy však nejsou v jeho případě na místě. Jsou na tom ostatně ještě o gól lépe než tehdy Spartak.

„Skóre prvního zápasu je jasné, ale musíme ho rozdělit na dvě části. Do vyloučení a po vyloučení," poukazuje Daniljanc, že před týdnem jeho tým posadil na koně Konatého zkrat. „Než dostal červenou kartu, byl zápas vyrovnaný. Pak Spartu srazilo vyloučení a dva rychlé góly do poločasu," dodává kouč.

Rozhodně odmítá, že už by Letenští ani nepomýšleli na postup.

„Nevěřím, že by někdo odmítl možnost postoupit do dalšího kola Evropské ligy nebo Ligy mistrů. Byť je třeba šance minimální," zdůrazňuje Daniljanc.

Zápas Sparta - Rostov se hraje večer od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: