Hlavní obsah

Sparta v zázrak nedoufá. Hlavně chce odprosit fanoušky

Praha

Sem tam se nějaký zázrak odehraje i na fotbalovém trávníku. Sparťani v něj ovšem nedoufají. „Odveta s Rostovem je pro nás neřešitelná,“ ví brankář Tomáš Koubek. „Výsledek prvního zápasu 0:4 je směrem k odvetě katastrofální,“ souhlasí trenér Tomáš Požár. Přesto má jeho tým o co hrát. Zápas Evropské ligy Sparta - Rostov se hraje večer od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Sparťan Néstor Albiach (vlevo) v souboji o míč s Vladimirem Granatem z Rostova.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty

Jedno je jisté. Rostov už je de facto oběma nohama v osmifinále Evropské ligy. Musel by v Praze totálně selhat, aby své luxusní trumfy ještě poztrácel.

„Postup? Musel by se asi opravdu stát zázrak. Musíme k zápasu přistupovat reálně, výsledek první je směrem k odvetě katastrofální. Jde o to odehrát dobrý zápas, plný nasazení pro fanoušky, abychom všichni odcházeli ze stadiónu s pocitem, že jsme zažili hezký večer," přemítá hlavní trenér Tomáš Požár.

„Není nic příjemného, když soupeř přijede s takovým náskokem. Chceme odvetu odehrát se ctí a dosáhnout na co nejlepší výsledek, vykompenzovat fanouškům zklamání z prvního utkání," souhlasí stoper Mario Holek.

Sparta Praha - FK Rostov
Odveta 1. kola vyřazovací části fotbalové Evropské ligy. Rozhodčí Göcek (Tur.), dnes od 21:05. Přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Michal Kadlec, Costa - Vácha,Sáček - Néstor, Čermák, Juliš - Lafata.
Rostov: Medveděv - Mevlja, Navas, Granat - Kalačov, Noboa, Gatčan, Jerochin, Kudrjašov - Bucharov, Poloz.

Nastartovat se směrem k lize

I když je postup v trapu, pořád je o co hrát. O co nejlepší koeficient, klubový i národní, který Sparta jako poslední český pohárový zástupce uzavře.

A pak také o nalezení náhrady za Bořka Dočkala, který vyjednává o přestupu v Číně. „Určitě nám chybět bude, odešla s ním kvalita dopředu. Uvidíme, jak to dopadne," je Holek sám zvědavý.

Na Letné ovšem neradi slyší, že jde o první test, jak se obejít bez Dočkala. „Odveta není žádná zkouška, bereme ji velmi vážně. Jak jsme zaspali v Rostově, tak chceme směrem k fanouškům odehrát druhý zápas co nejlíp a nastartovat se směrem k lize," zdůrazňuje kouč Požár.

A pokud jde o zázraky...?

„Budeme se snažit na ně nalehnout a pokud možno vstřelit rychle branku. Tím bychom zápas oživili a dostali se do takové fáze, že bychom ucítili šanci a o postup se minimálně ještě poprali," plánoval Bořek Dočkal ještě před tím, než zamířil za čínským dobrodružstvím.

Reklama

Související témata: