Hlavní obsah

Rusům dal gól jen Rus. Chtěli jsme aspoň vyhrát, lituje Karavajev

Praha

Jenom na jediný vstřelený gól se v dvojzápase proti Rostovu zmohli fotbalisté pražské Sparty. Ruskému týmu ho paradoxně dal ruský obránce Vjačeslav Karavajev, který v době, kdy už Letenští dohrávali o deseti bez vyloučeného Costy, aspoň vyrovnal na 1:1. Již v prvním poločase střelou zdálky trefil břevno.

Sparta po Rostovu

 
Článek
Fotogalerie

Člen ruské reprezentace do 21 let o sobě dal vědět. „Již před prvním zápasem jsem říkal, že zodpovědnost cítím v každém zápase, ať už pohárovém, či ligovém. Ale proti ruskému týmu jsem samozřejmě chtěl uspět," líčí jediný střelec Sparty.

Kdysi právě v Rostově debutoval za áčko CSKA Moskva. Před týdnem tam ovšem se Spartou tvrdě narazil. „Byli jsme realisté, po porážce 0:4 už to bylo v odvetě moc těžké. Chtěli jsme doma aspoň zvítězit. Bohužel jsme dohrávali o deseti, takže můžeme být rádi, že jsme aspoň vyrovnali," poukazuje Vjačeslav Karavajev.

Vyrovnání vzal na svá bedra sám. Šural mu ve vápně míč přiťukl a ruský rychlík předvedl parádní průnik i krásné zakončení. „Gól byl myslím celkem pěkný, ale přišel bohužel dost pozdě," lituje obránce.

Teď už se musí jeho tým vrhnout na domácí ligu. A bez Dočkala, který je v Číně. Hned v neděli Sparta nastoupí v Jablonci, kde Karavajev také působil.

„Bořek bude chybět, musíme to bez něj zvládnout. Zápas v Jablonci bude určitě těžký, ale také tam pojedeme zvítězit," ujišťuje ruský obránce.

Reklama

Související témata: