Hlavní obsah

Sparto, přišla jsi o Rudé ďábly! S Manchesterem United si teď zahraje Rostov

Aktualizováno

Zklamání z čtvrtečního vyřazení je ještě nepřebolelo. Poslední hořkou pilulku museli fotbalisté pražské Sparty spolknout v pátek po obědě při sledování losu osmifinále Evropské ligy. Jejich přemožitel Rostov na Donu si totiž zahraje s Manchesterem United, který byl pro většinu sparťanů vysněným soupeřem. Losovalo se bez nasazení, takže Letenští si opravdu mohou drbat hlavu, že v případě úspěchu mohli být v osudí na místě Rostova...

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Hrdina Manchesteru United Zlatan Ibrahimovic slaví, v duelu Evropské ligy proti St. Etienne zaznamenal hattrick.

Článek

Ibrahimovic, Rooney, Pogba a spol. - Letná mohla praskat ve švech. Je to však jen plané kdyby. Na hvězdný soubor kouče Mourinha se může těšit Rostov. Opačně se to asi říci nedá, také Rudí ďáblově se musejí nachystat na ruský mráz, který nedávno spálil mnichovský Bayern a nyní i Spartu.

"Je to pro nás špatný los ve všech směrech. Je to daleko, je to těžký soupeř a navíc nás dlouhá cesta (3128 kilometrů) čeká v nevhodnou část sezóny," lamentuje José Mourinho. "Rostov porazil Ajax a Anderlecht v play off, v Lize mistrů odehrál dobré zápasy s Bayernem a Atlétikem Madrid. Znám i jejich trenéra, proti kterému jsem hrál ještě jako kouč Interu a on byl v Kazani. Vím, že to proti němu bylo těžké. Je to prostě špatný los," žehrá portugalský kouč.

Český fotbal má v Evropské lize poslední dva zástupce. Václav Černý s Ajaxem Amsterdam narazí na Kodaň. Jakuba Brabce pak s Genkem čeká belgické derby proti Gentu.

Los si zašpásoval také v případě pikantního německého duelu Schalke - Mönchengladbach.

Los osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Celta Vigo - Krasnodar,
APOEL Nikósie - Anderlecht Brusel,
Schalke - Mönchengladbach,
Lyon - AS Řím,
Rostov - Manchester United,
Olympiakos Pireus - Besiktas Istanbul,
Gent - Genk (Jakub Brabec),
Kodaň - Ajax Amsterodam (Václav Černý).
Zápasy se hrají 9. března, odvety 16. března.

Reklama

Související témata: