Hlavní obsah

Sparto, slyšíš? Rostovu uzavřeli hřiště, jenže až po Mourinhově kritice. Je všemocný?

Rostov na Donu

Konečně někdo uznal, že mrazem vypálený mlat nemá s fotbalovým hřištěm moc společného. Rostov až do odvolání nesmí hrát domácí zápasy na svém stadiónu kvůli špatné kvalitě trávníku. Nařízení ruského svazu přišlo týden po stížnosti kouče Manchesteru United Josého Mourinha před vzájemným zápasem v osmifinále Evropské ligy (1:1) a měsíc poté, co v Rostově inkasovala čtyři góly pražská Sparta.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Naštvaný José Mourinho před zápasem v Rostově. Trenér Manchesteru United nechápal, na jakém hřišti se tam hraje.

Článek

Letenští mohou být právem naštvaní, ale to je tak všechno. Na podmínky v Rostově na Donu si stěžoval již mnichovský Bayern koncem listopadu. Nic se nedělo, své si tady musela užít i Sparta v mrazivé polovině února. A minulý týden se po příjezdu na stadión zděsil také kouč Rudých ďáblů.

„Nechce se mi věřit, že budeme na tomhle trávníku hrát. Jestli se tomu tedy dá říkat trávník. Když jsem se na to zeptal pána z UEFA, tak mi jen řekl, že hráči jsou pojištění, takže žádný problém," láteřil José Mourinho.

Kouč domácího týmu Ivan Daniliants musel připustit, že na takovém trávníku je větší riziko zranění. A potvrdil, že když u Donu hrála Sparta, byly podmínky ještě horší...

Stadión pro MS se teprve staví

Teprve Mourinhova slova dala věci do pohybu. Ne však na UEFA, probrali se na ruském svazu. Ten zruší osmému týmu tabulky trest až ve chvíli, kdy vrátí trávník do přijatelného stavu. Do té doby musí být připraven hrát jinde. Nejbližší domácí zápas Rostov odehraje až po reprezentační přestávce 1. dubna.

Manchester na kritizovaném oraništi remizoval 1:1, takže ruský tým bude v odvetě na Old Trafford čelit reálné hrozbě vyřazení.

Rostov je jedním z hostitelských měst mistrovství světa 2018 a dostavuje nový moderní stadión, na němž se bude šampionát hrát.

Spartě tak nejspíš zůstane statistický primát, že byla posledním zahraničním mužstvem před slavným Manchesterem United, jež si na starém stadiónu v Rostově zahrálo.

V jarní krizi, kterou právě debakl u Donu odstartoval, je jí to ovšem houby platné...

Reklama

Související témata: