Hlavní obsah

Věřím, že semifinále vyjde na třetí pokus, přeje si Brabec po vyřazení Genku

Genk

Čtvrtfinále Evropské ligy si zahrál stoper Jakub Brabec loni za Spartu. Přes španělský Villarreal však mladý obránce neprošel. Letos se do stejné fáze soutěže dostal znovu. Už v dresu belgického Genku. V cestě stál opět španělský klub - Celta Vigo. A znovu to nevyšlo...

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Jakub Brabec (vlevo) z Genku a John Guidetti z Celty Vigo v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek

„Letos bylo k postupu mnohem blíž, stačil jediný gól... Bohužel jsme ho nedali a po domácí výhře 3:2 a remíze u nás 1:1 postoupilo Vigo. Zklamání bylo veliké a pořád přetrvává. Fanoušci nám po utkání poděkovali potleskem, asi za celé tažení Evropskou ligou. Pro Genk to byl historický úspěch. Bylo to moc fajn, ale pak jsme přišli do šatny a padlo to na nás," přiznal Brabec v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Uznal také, že ve čtvrtek byl soupeř lepší. „Celta utkání kontrolovala, i když jsme měli herní převahu, do vyložených šancí jsme se nedostali. To bylo rozhodující. Při tom v domácích zápasech si brankové příležitosti vytváříme, tentokrát se nám to nedařilo," konstatoval.

V jeden moment došlo na trávníku mezi Brabcem a gólmanem Genku Mathewem Ryanem k hádce. „Nevím, jak to vypadalo v televizi, ale nešlo o hádku, jen emotivnější výměnu názorů. Takové se v zápasech stávají, k fotbalu patří a na trávníku to také skončí," vysvětlil český stoper. „Při jednom centru hostí jsem Ryanovi nechával vysoký míč, jenže on na něj nevyběhl. Musel jsem pak balón v obtížné situaci odkopnout. Moc se mi to nepovedlo a soupeř hned pálil z dálky. Naštěstí vedle brány. Tak jsme si to s gólmanem hlasitěji vyříkali," popsal důvod výměny názorů.

Do Evropy i z play off 2

Nejen Brabcovým přáním ve Spartě i Genku bylo, zahrát si proti Manchesteru United. Vigo ho dostalo... „Tohle tolik nemrzí. Třeba se mi ještě splní přání, zahrát si proti němu, nebo jinému slavnému klubu. Věřím, že na třetí pokus ten postup do semifinále vyjde," pravil s nadějí v hlase.

Genk se sice v belgické lize neprobojoval do elitní skupiny play off, je v té druhé, ale pořád má šanci, si Evropskou ligu v nové sezóně zahrát. „Šance je docela reálná. Vítěz té druhé skupiny se do Evropské ligy dostane, když vyhraje zápas s nejhorším týmem z první skupiny. Podobný systém bude zaveden i v Česku, jak jsem četl. Maximálně se na play off soustředíme. Sezóna pro nás rozhodně ve čtvrtek neskončila, naopak máme velikou motivaci si Evropskou ligu zase zahrát," zdůraznil Jakub Brabec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.