Hlavní obsah

Žádná formalita! odmítá Uhrin. Proti Irům ale bere jen postup a body do koeficientu za výhru

Mladá Boleslav

Klid, stejně jako postupovou jistotu by mladoboleslavští fotbalisté mít měli. Před týdnem v Irsku v prvním duelu nad Shamrockem Rovers po divoké přestřelce vyhráli, takže čtvrteční odveta 2. předkola Evropské ligy by žádné komplikace přinést neměla. Ale o pouhou formalitu podle kouče Středočechů nepůjde. „Varuje už to, že nám Irové dali doma dva góly. A z pouhých tří šancí,“ apeloval Dušan Uhrin na své svěřence, aby protivníka nepodcenili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Dušan Uhrin mladší před odvetným utkáním proti Shamrock Rovers. Bere jen výhru.

Článek

A nic na tom nemění, že jim odvetu usnadňuje výhra 3:2 z Dublinu i třeba komplikace, s nimiž se protivník cestou k odvetě potýkal.

Do Prahy totiž Shamrock dorazil se zpožděním, které se cestou do Mladé Boleslavi ještě protáhlo, takže i trénink Ostrovanů začal později. „Nevadí, podstatné je, že jsme přijeli kompletní a navzdory porážce v domácím střetnutí i s chutí bojovat o postup," netajil trenér Stephen Bradley.

Další selhání nedopustí

Domácí tým však nechce v žádném případě dopustit, aby se opakovaly předchozí tři sezóny, kdy s Lyonem, Strömsgodsetem a Škendijou Tetovo vypadl v kvalifikaci a do základní skupiny EL se nedostal.

„Jsme teprve v poločase kvalifikační konfrontace, takže i v odvetě budeme hrát na vítězství. Zkušenější o poznání z prvního duelu, že nesmíme s Iry soupeřit v dlouhých nákopech, ale že se musíme držet našeho kombinačního fotbalu po zemi," připomínal Pavel Čmovš, jenž se v minulé sezóně na hřiště příliš nedostával, ale teď dostává od trenéra Uhrina novou příležitost.

„V Irsku to byl náročný zápas, proto se musíme doma maximálně soustředit a udržet koncentraci po celých devadesát minut. Druhý gól, který jsme dostali v Dublinu v samém závěru, byl úplně zbytečný," uznával Čmovš, že nebýt zaváhání, mohla být odveta ještě snazší.

Shamrock sice skončil v minulém ročníku irské ligy až čtvrtý a nikdy v minulosti se mu nepodařilo postoupit přes české celky dál, trenér Uhrin však přesto varuje.

Zatím jen první krok

„První krok jsme sice udělali a střetnutí v Dublinu i přes obdržené laciné branky zvládli slušně, ale teď musíme přidat ještě krok druhý. Budeme hrát nejen na výhru, ale i o body do koeficientu, které jsou pro nás stejně důležité jako postup," přidával mladoboleslavský kouč a sportovní manažer v jedné osobě a netajil, že nad sestavou pro odvetu váhá.

„Opravdu ji musím ještě promyslet," ujišťoval Uhrin. „Mám mužstvo s velkou fotbalovou kvalitou, ale ta sama o sobě ještě neznamená úspěch. Postavím proto hráče, kteří dají do zápasu sto procent a potvrdí, že do kádru patří."

Zápas 2. předkola Evropské ligy mezi Mladou Boleslaví a Shamrockem Rovers se hraje ve čtvrtek od 18 h, řídí ho Gruzínec Kruašvili, přímý přenos vysílá ČT Sport.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen