Hlavní obsah

Chci od hráčů důkaz, že do našeho kvalitního kádru patří, hlásil Uhrin i před odvetou s Iry

Mladá Boleslav

Účast ve 3. předkole Evropské ligy, v němž by narazili na lepší tým z dvojice Kajrat Almaty - Skënderbeu Korcë, mají fotbalisté Mladé Boleslavi na dosah. Aby ne, když před týdnem v prvním utkání v Dublinu vyhráli 3:2, takže v dnešní domácí odvetě si mohou dovolit s irským protivníkem i porážku 0:1 či 1:2, a přesto zamíří dál. Kouč a sportovní manažer v jedné osobě Dušan Uhrin však vůbec nepřipouští, že by jeho svěřenci neměli nad Shamrockem Rovers vyhrát.

Foto: Donall Farmer, ČTK/AP

Marek Matějovský (vlevo) v souboji s obráncem Shamrocku Davidem Websterem v prvním zápase v Dublinu.

Článek

Po gólové přestřelce jste minulý čtvrtek v Dublinu vyhráli, ale vítězství se nerodilo zase až tak lehce, jak se očekávalo. To vás Irové až tolik zaskočili?

Hráli přesně to, co jsme od nich čekali, problém byl spíše v nás. Po dobrém začátku jsme domácím přenechali iniciativu a měli s nimi problémy. Navíc obě inkasované branky byly hodně laciné.

Možná, že se na vašem mužstvu projevil začátek, neboť šlo o vůbec první soutěžní zápas, že?

Spíše šlo o velké očekávání, jak vstoupíme do sezóny.  Nakonec jsme odehráli slušný zápas, první krok  udělali, teď nás ovšem čeká ještě druhý.

Odveta 2. předkola Evropské ligy mezi Mladou Boleslaví a Shamrockem Rovers se hraje dnes od 18. 00, rozhoduje Gruzínec Gruašvili, přímý přenos vysílá ČT sport.

Víceméně z povinnosti, protože po výhře v Dublinu bude odveta už jen formalitou.

To si nemyslím, protože už první střetnutí v Dublinu nebylo vůbec jednoduché. Navíc chceme vyhrát i doma, protože body do evropského koeficientu jsou pro nás stejně důležité, jako postup.

Takže zvolíte znovu ofenzivně laděnou sestavu, jako v prvním duelu?

Nebyla zase až tak ofenzivní, prostě jsem postavil hráče, kteří byli v přípravě nejlepší. A stejné to bude i v odvetě, i když složení mužstva musím ještě promyslet.

Zatímco trio českých celků, které skončilo v uplynulém ligovém ročníku před Mladou Boleslaví, během léta překotně nakupovalo a dál nakupuje nové a nové posily, váš hráčský kádr se de facto nezměnil. Je sehraný, můžete z toho profitovat?

To až tak docela pravda není, protože na jaře nastupoval náš tým v jiné sestavě, než jakou posílám na hřiště já. Čmovš ke konci sezóny nehrál, Matějovský rovněž ne. Taková Slavia má také pořád pohromadě kádr, jako když jsem z Edenu odcházel já. Pochopitelně doplněný o několik nových hráčů, což ale představuje minimum zásahů.

Teď ovšem sedíte na lavičce Mladé Boleslavi a naznačujete, že preferujete svou trenérskou filosofii...

Mám tady tým s nesporně velkou fotbalovou kvalitou, ale ta ještě sama o sobě neznamená úspěch. Proto budu sázet a stavět hráče, kteří dají do zápasů sto procent a budou potvrzovat, že do mladoboleslavského kádru patří. Tak tomu bude i v dnešní odvetě s Iry.

Reklama

Související témata: