Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Shamrock Rovers 2:0Mladá Boleslav spláchla Iry už v první půli a bez problémů zamířila dál

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Ze zlověstně zamračené oblohy zahřmělo před odvetou dvakrát, takže mladoboleslavští fotbalisté se inspirovali a v domácím duelu 2. předkola Evropské ligy udeřili rovněž dvakrát. Irský Shamrock Rovers ztrestali trefami Chramosty a Mebrahtua nakonec 2:0, takže po vítězství 3:2 v Dublinu bez problémů postoupili do třetího kvalifikačního dějství, kde se utkají s lepším týmem z dvojice Kajrat Almaty - Skënderbeu Korcë, o němž se rozhoduje ve večerním zápase v Albánii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Jan Chramosta se raduje z úvodního gólu utkání se Shamrockem.

Článek
Fotogalerie

„Proč ho nehlídáte?" vystartoval už po osmdesáti vteřinách kouč Dušan Uhrin z lavičky a obořil se na stopery, kteří nechali vysokého Shawa sklepnout balón a nachystat tak první náznak šance. „On byl z Irů nejnebezpečnější," přiznal Čmovš, že pětadvacetiletý dlouhán zlobil jak před týdnem v Dublinu, tak i v domácí odvetě.

Ovšem jen v samém úvodu, protože poté se ujali režie Středočeši a hrálo se výhradně před bránou Shamrocku. Však také po šancích Mebrahtua a Přikryla došel úvodní tlak Mladé Boleslavi rychlého zúročení, které zařídil Chramosta.

„Tím pádem bylo po našich plánech. Do vedení jsme měli jít my, čímž jsme chtěli domácí znervóznit," povzdechl si kouč hostů Stephen Bradley. Jeho tým skutečně neměl nárok, protože Uhrinovi svěřenci ho rychlým, kombinačním fotbalem rozebírali a akcemi po zemi přiváděli obranu Ostrovanů do zmatků.

Irové se sice ještě chvíli pokoušeli o odpor a dokonce si vytvořili na pár minut i územní převahu, jenže když je po půlhodině ztrestal Mebhrahtu podruhé, bylo hotovo. „Splnili jsme úkol, který jsme si dali. Šlo nám nejen o postup, ale i o vítězství a body do evropského koeficientu," kvitoval trenér Uhrin, že jeho svěřenci spláchli Iry už do přestávky a vykročili tak za bezproblémovou výhrou.

Závar před Divišovou bránou v nástupu do druhé půle totiž na vedení domácích nic nezměnil, hlavička McAllistera končila na tyči, územní převaha po většinu nezáživné druhé půle byla Irům také k ničemu, protože přes soustředěně bránící domácí tým hlídající si výhru a postup se nedokázali prosadit.

Nakonec sice dali v nastaveném čase alespoň čestný gól, ale ten k jejich smůle pro ofsajd neplatil.

Odvetný zápas 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
FK Mladá Boleslav - Shamrock Rovers 2:0 (2:0)
Branky: 9. Chramosta, 31. Mebrahtu. Rozhodčí: Kruašvili - Čigogidze, Todria (všichni Gruzie). ŽK: Čmovš, Přikryl - Shaw, Webster. Diváci: 4727. První zápas: 3:2, postupuje Mladá Boleslav.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek, Čmovš, Da Silva, Fleišman - Rada - Přikryl, Matějovský (83. Magera), Mareš (77. Jánoš), Chramosta (64. Fabián), Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.
Shamrock: Chencinski - Madden, Lopes, Webster, Byrne (68. Bone) - Finn, McAllister (75. Connolly)- Miele (72. Boyd), Burke, Clarke - Shaw. Trenér: Bradley.
Další zápasy EL

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen