Hlavní obsah

Prokletí Středočeši zlomili, proto teď lákají posily. Dvě prozradil prezident, o Australanovi se rozpovídal trenér

Mladá Boleslav

Třikrát skončili fotbalisté Mladé Boleslavi v kvalifikaci o Evropskou ligu, aniž se v ní pořádně rozkoukali, letos však první krok zvládli a přes irský Shamrock Rovers postoupili do dalšího dějství. „Však nám všichni předhazovali, že v předkolech vždy pravidelně vyhoříme,“ netajil Jan Chramosta po výhře v odvetě a postupu do 3. dějství evidentní úlevu, že prokletí je zlomené. „Při vší úctě ke kvalitám Irů jsem byl přesvědčen, že to zvládneme,“ kvitoval postup i kapitán Středočechů Marek Matějovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Douglas Da Silva z Mladé Boleslavi a Trevor Clarke z Shamrock Rovers.

Článek
Fotogalerie

Spokojenost vládla v Mladé Boleslavi po postupu samozřejmě velká, protože nezdary v předchozích letech strašily hráče i vedení.

Výkyvy jsou pořád velké

„I já pevně doufal, že se dál dostaneme," hlásil kouč Dušan Uhrin, že Shamrock byl soupeřem, přes který měl jeho tým přejít, a nakonec také přešel. A dokonce po dvou výhrách, neboť Středočeši měli navrch v Dublinu i domácí odvetě.

Co čeká Boleslav dál?
Už za týden ve čtvrtek hraje od 18:00 se Skënderbeu Korcë, které postoupilo přes Kajrat Almaty po výsledcích 1:1 a 2:0. Odveta se uskuteční o další týden později v Albánii.

„Chtěli jsme o výsledku a postupu rozhodnout hned v úvodu odvety, což se nám povedlo. Ve druhém poločase jsme ale zbytečně polevili a nabídli soupeři dvě obrovské šance. Je to prostě pořád o tom, že máme ve hře velké výkyvy. Když se mužstvo koncentruje, hraje dobře, jakmile ale v koncentraci poleví, neplní to, co trénujeme a co hráčům vštěpujeme," přiznával mladoboleslavský trenér, že výkon proti Shamrocku měl ještě daleko k tomu, aby se naplnily jeho představy,

„Ale je pro nás obrovsky důležité, že jsme oba zápasy vyhráli a postoupili, protože tím roste hráčům sebevědomí. Nemluvě o tom, že i přípravu zvládají lépe, když se nesou na vítězné vlně," připomínal Uhrin zaskočený tím, že klubový šéf Josef Dufek prozradil o přestávce duelu se Shamrockem před televizními kamerami příchod nových posil.

Komličenko, Agajev a ještě Australan

„Opravdu to bude Rus Nikolaj Komličenko, který loni na podzim hrál v Liberci, a ázerbájdžánský reprezentační brankář Kamran Agajev. A navíc ještě jeden Australan. Také útočník. Potřebuji, aby se v mužstvu ještě víc zvýšila konkurence a měli jsme adekvátní náhradu za hráče, kteří pro karty nebo zranění vypadnou. Teď to postihlo Přikryla, který se vykartoval, otázkou je, jak na tom bude Chramosta, jenž střídal pro problémy s břišním svalem," vysvětloval mladoboleslavský kouč.

Přitom právě Chramosta mu dělá radost, neboť od chvíle, co se Uhrin mužstva ujal, se střelecky probral. S výjimkou jediného utkání se ve všech ostatních trefil a i v odvetě Evropské ligy s Shamrockem se hned v úvodu zapsal mezi střelce.

„Potřebuju cítit důvěru trenéra. A od doby, co přišel kouč Uhrin, ji cítím. A také se nám narodil malý, takže prožívám spokojené období," přiznával Chramosta, že se cítí v dobrém rozpoložení. Však také trefu do irské sítě oslavil pozdravem pro potomka. Cucáním prstu...

„Určitě je to i tím, že mu na hřišti ponechávám volnost. Znám ho, pode mnou v Mladé Boleslavi začínal, měl jsem ho i v Plzni, když jsem tam trénoval, teď jsme se zase sešli. Honza je kreativním útočníkem, který si umí naběhnout před bránu a zakončit, takže volnost potřebuje," pochvaluje si i trenér Dušan Uhrin Chramostovo střelecké probuzení, stejně jako kvituje dirigentskou roli, které se v obou duelech s Iry výborně zhostil Marek Matějovský. A to přesto, že toho na jaře mnoho nenahrál...

„Potřebujeme kreativního hráče a s Markem jsme na toto téma hodně mluvili. Mně nikdy nezáleželo na věku hráče, byli mi jedno, zda je mladý nebo starý. Podstatný je výkon a ten Markův je přínosem," připomínal po postupu Uhrin.

Reklama

Související témata: