Hlavní obsah

Cumlal palec, jako jeho malý syn cumlá dudlíka. Tak slavil v duelu s Iry Chramosta další trefu

Mladá Boleslav

Strčil palec do pusy a cumlal ho, jako cumlá jeho nedávno narozený potomek Matouš dudlíka. Tak slavil mladoboleslavský Jan Chramosta v pohárové odvetě se Shamrockem Rovers vedoucí gól a vlastně i pokračující střelecké probuzení v rozbíhající se sezóně. „Jednou si nahoře, pak zase dole, proto gólovou sérii nepřeceňuji. Musím se snažit se na této vlně udržet,“ pokorně vykládal Chramosta, kterého jako by nový mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin polil živou vodou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Jan Chramosta se raduje z úvodního gólu utkání se Shamrockem.

Článek

V panující euforii z vítězství a postupu do třetího předkola Evropské ligy se Chramosta k jedné věci přiznal sám. „Potřebuju důvěru trenéra a teď ji cítím," vykládal, v čem tkví jeho proměna.

Na jaře se trápil, vysedával na lavičce mezi náhradníky, na hřiště se příliš nedostával. Vždyť jen dvakrát odehrál celých 90 minut. I s jeho střeleckou bilancí to bylo bídné. Za celé jaro jediný gól!

„Přitom je typickým hrotovým útočníkem. A ke všemu kreativním, takže si umí naběhnout před bránu, dostat se do situace a zakončit. Potřebuje však volnost a tu mu dopřávám," glosoval Chramostovu proměnu trenér Uhrin.

„Známe se. U mě tady začínal, měl jsem ho i v Plzni, když jsem tam trénoval a teď jsme se zase sešli," dodával.

Spolupráce na hřišti klape

Chramostovi volnost svědčí, neboť s výjimkou jednoho přípravného zápasu se v každém utkání pod Uhrinem zapsal mezi střelce. Proti Irům jak v Belfastu, tak v domácí odvetě.

„Prožívám spokojené období. I proto, že se nám narodil náš malý," připomínal malého Matouše, jehož připomněl i mladoboleslavským fanouškům etudou s cumlajícím palcem.

Ke spokojenosti ale určitě přispívá i spolupráce se sudánským legionářem s australským občanstvím Mebrahtuem, s nímž se postarali o všech pět gólů Mladé Boleslavi v konfrontaci s Iry. Mebrahtu dal dva v Belfastu a jeden v odvetě, Chramosta se trefil jednou v Irsku i doma.

„Čísla hovoří. Daří se nám, a třeba nad gólem Golgola v odvetě muselo srdce fanouška zaplesat, protože šlo o krásnou akci zakončenou brankou. Přesně to, co chceme hrát," chválil spoluhráče.

Zpropadený sval

Jen bolestivé poranění břišního svalu kazilo Chramostovi radost z výhry a postupu. „Cítil jsem bolest, takže jsem nechtěl riskovat. Nešlo o důsledek souboje s některým z Irů, jen mě tam podivně píchlo, a proto jsem se nechal vystřídat," věřil, že do příštího čtvrtka bude v pořádku.

To totiž Mladou Boleslav čeká úvodní duel třetího předkola Evropské ligy s albánským Skënderbeu Korcë. „Přál jsem si Albánce. Jednak kvůli kratšímu cestování, navíc i proto, že by mělo jít o slabšího protivníka," netajil Chramosta, že i v třetím předkola by chtěl svému týmu nějakým gólem pomoci, aby postoupil do další fáze Evropské ligy.

Reklama

Související témata: