Hlavní obsah

Stramaccioni nechal Václava Kadlece doma: Nejsem s ním spokojený!

Bělehrad/Praha

Mohutně posílená Sparta se pod taktovkou italského kouče Andrey Stramaccioniho konečně představí fanouškům v ostrém zápase. Ve středu dorazila letenská výprava do Bělehradu, kde proti tamní Crvené Zvezde na legendárním stadiónu Marakana vstoupí ve čtvrtek do třetího předkola Evropské ligy. Už den před utkáním trenér možná mnohé překvapil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Italský trenér Sparty Andrea Stramaccioni.

Článek
Fotogalerie

Mimo jiné totiž do Bělehradu vůbec neodcestoval útočník Václav Kadlec. „Václav není v nominaci, protože jsem nebyl spokojený s jeho výkony. Řekl jsem mu to během naší debaty v Praze. I proto jsou hlavními útočníky pro tento zápas Marc Janko a David Lafata," citují klubové stránky trenéra Stramaccioniho.

Ve výpravě chybí ale více jmen. „Ani Michal Kadlec není společně s týmem. David Hovorka potřebuje ještě čas, aby se dostal zpět do plného tréninku. Tomáš Rosický pracuje na svém návratu," pokračoval kouč.

V sestavě jen jeden otazník

Do Srbska naopak přivezl nejnovější posily Mavubu, Mandjecka či uzdravujícího se Tal Ben Chaima, „Tal ben Chaim se zapojil do plného tréninku v tomto týdnu, ale nebude zřejmě hrát od úvodní minuty. Co se týče Mandjecka a Mavuby, tak Mandjeck je připraven v tuto chvíli lépe," prozradil Stramaccioni.

O základní sestavě už má v zásadě jasno: „Jediný otazník je u Ondry Zahustela, který má problémy se zády. Pokud bude v pořádku, tak bude na střídačce připraven do zápasu, pokud ne, mezi náhradníky bude Milan Piško, kterého jsme vzali s sebou právě kvůli tomu, že Ondra není zcela v pořádku."

Dále připustil, že sparťanské posilování možná ještě není u konce. Znovu se mluví o příchodu italského záložníka Giaccheriniho z Neapole. „V tuto chvíli se starám pouze o čtvrteční zápas. Spekulace někdy vytváří situace, které nemám rád, zvlášť v blízkosti zápasů. Ale budu rád, pokud se transfer dotáhne co nejdřív, nejlépe do konce týdne," komentoval informace Stramaccioni.

Zápas Crvené Zvezdy proti Spartě začíná ve čtvrtek ve 20:30. V podrobné on-line reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz, přímý přenos vysílá ČT Sport.

Reklama