Hlavní obsah

CZ Bělehrad - Sparta 2:0Tvrdý direkt na Italovu bradu. Nesourodá Sparta je po výbuchu na Marakaně nad propastí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Boakye 1 : 0
65. Kanga 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Když už za velké peníze koupila deset zahraničních posil, byl by průšvih, kdyby pohárovou cestu ukončila hned na začátku. Jenže přesně takový černý scénář fotbalové Spartě hrozí. V úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy předvedla na bělehradské Marakaně nesourodý výkon a podlehla Crvené Zvezdě 0:2. Premiéra italského kouče Stramaccioniho dopadla neslavně, jeho tým bude za týden v letenské odvetě odvracet zcela reálnou hrozbu vyřazení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Semih Kaya ze Sparty během utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti CZ Bělehrad.

Článek
Fotogalerie

Šest letních posil nasadil do základní sestavy italský kouč Stramaccioni, který úspěšně utajil, že zraněný Šural do Bělehradu ani neodcestoval.

Úvod zápasu jasně ovládli domácí a přimáčkli Spartu před její branku. Hned ve 3. minutě se jim představil Boakye, který před šestnáctkou obešel Dúbravku a první gól visel ve vzduchu. Letenští se jen bránili, takže ghanský útočník brzy ohrozil sparťanského brankáře podruhé.

A do třetice už udeřil. Pražané tradičně nezvládli ubránit standardku. Frýdek při přímém kopu zaspal, nechal Boakyeho rozběhnout a kanonýr se sám před gólmanem nemýlil. Sparta hned v nešťastné 13. minutě inkasovala a vzhledem k průběhu zápasu ani nebylo divu.

Stramaccioniho tým byl evidentně otřesen, po další standardce ho mohl vytrestat také Donald. Sparta hrozila jen ze standardek, nicméně aspoň na závěrečných deset minut před přestávkou převzala iniciativu do svých rukou. Těsně před pauzou měl velkou šanci Frýdek, jenže branku přestřelil.

Druhá střela, druhý gól

Ital do druhé půle přeskupil řady. V kabině zůstali Vatajelu a Juliš, místo nich vyběhli na hřiště Čivič a Lafata. Sparta dokázala souvisleji udržet míč na svých kopačkách, k ohrožení Borjanovy svatyně se ovšem nedostávala.

A najednou i druhá střela na branku hostů skončila gólem. Kanga dostal před vápnem spoustu prostoru, všiml si, že Dúbravka je hodně z branky, tak slovenského reprezentanta přehodil a míč se od břevna odrazil za čáru. Trefa, kterou si gólman za rámeček nedá...

Spartě mohlo být ještě hůř. Plavšič chyboval, Radonič pláchl Karavajevovi a střelou mezi nohy brankáře trefil tyč.

Srbský tým byl každopádně na koni a chaotici v rudých dresech už se do zápasu nevrátili. Branku soupeře hosté ani jednou za celý zápas netrefili...

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Crvena Zvezda Bělehrad - Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 13. Boakye, 65. Kanga. Rozhodčí: Lapočkin - Lebeděv, Glot (všichni Rus.). ŽK: Le Tallec, Kanga - Vatajelu.
Crvena Zvezda: Borjan - Stojkovič, Savič, Le Tallec, Rodič - Jovičič, Donald - Milič (74. Gobeljič), Kanga, Ricardinho (61. Radonič) - Boakye (87. Pešič). Trenér: Milojevič.
Sparta: Dúbravka - Karavajev, Kaya, Štetina, Vatajelu (46. Čivič) - Mareček, Mandjeck - Plavšič (77. Ben Chaim), M. Frýdek, Juliš (46. Lafata) - Janko. Trenér: Stramaccioni.
O zápase Mladé Boleslavi
Výsledky dalších utkání 3. předkola EL

Reklama

Související témata: