Hlavní obsah

Ještě že Jánošova pata znamenala spásu. Tak parádní gól jsem dosud nedal, přiznal šťastný střelec

Mladá Boleslav

Už se zdálo, že se duel s Albánci pro ně promění v noční můru. Takový Mebrahtu by o tom mohl vyprávět, protože gólman Shehi likvidoval jeho šance, jak se mu zachtělo. Čmovš by se k němu mohl klidně přidat, protože po jeho teči byl naopak mladoboleslavský brankář Diviš bez šance. Inkasovat čtyři minuty před koncem a ještě vlastence, což oficiální zápis o utkání potvrzuje, to byla rána pod pás. Středočeši ale měli naštěstí v duelu EL se Skënderbeu svého spasitele...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Jánoš se stal mladoboleslavským spasitelem.

Článek

„Ale já ho neposílal na hřiště s tím, aby dal gól," nehlásil se trenér Dušan Uhrin k tahu, který mu náramně vyšel. Adam Jánoš přišel na trávník dvacet minut před koncem a byl to on, kdo na inkasovaný úder okamžitě odpověděl.

Nic jiného jim nezbývalo...

„A nejhezčím gólem, který jsem v kariéře zatím dal," rozplýval se poté, co svůj tým vysvobodil patičkou znamenající nakonec přece jen výhru a hotový knokaut pro albánského protivníka.

„Co nám také zbývalo, než se po nešťastně obdržené brance hned hrnout do útoku? Ale že skóre otočíme už po třiceti vteřinách, v to jsme nedoufali," přiznával Jánoš.

„Vyrazili jsme dopředu ve třech, Magera procpal balón mezi dvěma obránci a já ho usměrňoval patou," líčil Jánoš gól, který ponechal Mladé Boleslavi reálnou postupovou naději.

„Ale vyznívá pro nás rozporuplně, protože to byl zápas na 4:0. Namísto toho jsme inkasovali, což přece jen představuje komplikaci. Pro soupeře je naopak branka vstřelená venku gólem plusovým," dumal Jánoš nad výsledkem, který je v pohárové matematice skutečně zrádný.

Inkasovaný gól komplikací

„Samo sebou, protože Skënderbeu stačí doma vyhrát 1:0," uznával i trenér Dušan Uhrin. „Ale my budeme chtít vstřelit branku i v odvetě, proto se teprve uvidí, jak velkou komplikaci obdržená branka představuje," dodával promptně.

Pochopitelně rozčarovaný, protože jeho svěřenci si život a další pohárové bytí zkomplikovali zbytečně.

„Do poločasu jsme si vedli velice dobře, hru kontrolovali, hráči plnili, co jsme si řekli a na nich požadovali. Soupeře jsme k ničemu nepustili, sami naopak gól dali, i když u jednoho zůstat nemělo. Vždyť jsme měli řadu dalších možností, ale ze čtyř šancí vstřelili jen jeden gól a k tomu trefili břevno," neskrýval mladoboleslavský trenér spokojenost s výkonem v úvodních pětačtyřiceti minutách.

Zato z hry po změně stran byl víc než rozpačitý.

„Zase jsme odpadli, opět jsme hráli hůř než do přestávky. Ale taktika za to rozhodně nemůže, protože tu jsme neměnili. Teď nezbývá než se za týden v Albánii poprat, abychom postoupili," bylo Uhrinovi dopředu jasné, že odveta bude hodně náročná.

Reklama

Související témata: