Hlavní obsah

Stramaccioni: Věděli jsme, že start nové éry nebude jednoduchý

Bělehrad

Fiasko hned na úvod. Nová éra fotbalové Sparty pod vedením italského trenéra Andrey Stramaccioniho a s řadou zahraničních posil odstartovala porážkou. Letenský celek v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy prohrál 0:2 na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad. Italský kouč kritizuje výkon některých hráčů, nicméně naděje na postup se ještě nevzdává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni zažil hořkou soutěžní premiéru...

Článek
Fotogalerie

Premiéra, která se vůbec nepovedla. Sparta je po ní jednou nohou z pohárové Evropy venku.

„Nesmíme v odvetě opakovat takové chyby. Zápas musíme odehrát jinak a stále věřím, že před sparťanskými fanoušky na Letné vyhrajeme. I přes prohru zůstávám pozitivní," cituje Andreu Stramaccioniho klubový web. "Věděli jsme, že změn bude hodně. Klub se rozhodl nastartovat novou éru a věděli jsme, že to nebude jednoduché. Nechci ale hodnotit vše po prvním prohraném zápase, to by nemělo žádný smysl," dodává italský kouč.

Začátek zápasu byl v podání jeho týmu příšerný. "Byl jsem hodně nespokojený s prvními patnácti minutami, protože jsme nabídli soupeři příliš mnoho prostoru na všechno. Navíc jsme inkasovali velmi laciný gól, který po hrubé chybě změnil zápas," láteří trenér.

Při prvním gólu snad spali!

„Každý z hráčů věděl, co má dělat. Ale při prvním gólu vypadali, že snad spí. Vůbec nereagovali na hru. Nesmíme v takovém zápase dát soupeři takový dárek," kroutí Stramaccioni hlavou.

Navíc registruje dalšího zraněného. Rumun Vatajelu nedohrál kvůli poraněnému kotníku. "I přesto jsme hráli druhý poločas lépe a vypracovali si dvě šance. U druhého gólu jsme udělali technickou chybu."

V kabině bude velké dusno. „Nechci hodnotit jednotlivé hráče, ale dva nebo tři hráli pod své možnosti. Musí se to změnit. Všichni musí hrát na maximum, což jsem u dvou nebo tří bohužel neviděl," kritizuje Stramaccioni.

Reklama

Související témata: