Hlavní obsah

Zase polevili, opět hráli hůř. Teprve se ukáže, jakou komplikaci představuje obdržený gól, věří Uhrin

Mladá Boleslav

Před cestou do Albánie si mladoboleslavští fotbalisté přivodili potíže. A zbytečné. Nejen proto, že si od Albánců nechali dát v samém závěru prvního duelu 3. předkola Evropské ligy gól, který jejich vyhlídky na postup do další fáze komplikuje, ale především proto, že znovu promrhali druhý poločas. Stejně jako v předchozím kole proti irskému Shamrocku Rovers nepochopitelně zvolnili, vyklidili hřiště a hájili hubené vedení namísto toho, aby přidali další góly a v odvetě měli víc klidu. „Skutečně jsme zase hráli hůře,“ nezbylo trenérovi Dušanu Uhrinovi než přiznat pravý stav věcí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi při utkání se Skënderbeu.

Článek

Před týdnem proti Shamrocku se nic nedělo. Středočeši vyhráli v Dublinu, v domácí odvetě vedli po poločase 2:0, takže nebylo divu, že polevili a druhých 45 minut dohráli vlastně z povinnosti.

Taktika se o půli neměnila

Proti Skënderbeu Korcë však panovala jiná konstelace. „A i soupeři byli úplně odlišní. Albánci nehráli tak silově, jako Irové, byli menší, pohyblivější, technicky dobře vybavení," připomínal domácí spasitel Adam Jánoš, že fotbal v podání čtvrtečního balkánského protivníka měl Uhrinovu týmu víc vyhovovat.

„Zvláště, když nás trenéři na soupeře dobře připravili a věděli jsme o něm vlastně všechno," přiznával.

Ani to nepomohlo. Po změně stran domácí postupně vyklízeli hřiště a přenechávali aktivitu Albáncům.

„Rozcvičoval jsem se a v kabině nebyl, takže nevím, jaké zazněly příkazy do druhé půle," nedovedl střídající Jánoš vysvětlit proměnu, k níž ve hře jeho týmu došlo.

„Taktiku jsme nijak neměnili, prostě jsme po změně stran zase hráli hůř. Znovu jsme polevili a odpadli," nepopíral Uhrin.

O zátěži a únavě to také nebylo

Přespřílišnou zátěží, natož pak únavou svých svěřenců argumentovat nemohl, protože mezi partií se Shamrockem a Korcë uběhl celý týden, takže na odpočinek, regeneraci i tréninky bylo času dost a dost. Zvláště, když Mladá Boleslav nemusela nikam cestovat, neboť obě utkání hrála doma.

„Nejspíš to bylo o opatrnosti, která v podvědomí pracovala. Hlava dělá v takových případech hrozně moc. A my za žádnou cenu nechtěli inkasovat," hledal tudíž jinou odpověď Jánoš.

Jenže přes veškerou opatrnost Mladá Boleslav inkasovala. Sice smolně, protože z vlastního gólu nejde Čmovše rozhodně vinit, ale obdržená branka je pro Středočechy každopádně mrzutá a představuje značnou komplikaci.

Ti, co sledovali předchozí pohárový duel Albánců s kazachstánským Kajratem, potvrdili, že doma jsou o třídu lepší a nebezpečnější.

„Pohárové měření se hraje na dva zápasy, takže až odveta ukáže, zda obdržená branka skutečně představuje až takovou komplikaci. Zvláště když i my pojedeme do Albánie s tím, že chceme alespoň jednu vstřelit," nepřipouštěl trenér Uhrin, že by třetí předkolo mohlo  představovat pro jeho tým při putování pohárovou Evropou zase konečnou.

Postoupí Mladá Boleslav přes Albánce do dalšího kola Evropské ligy?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 522 čtenářů.

Reklama

Související témata: